8. června 2015 • 12:45

Čech: Fanoušci mě přemlouvají, abych zůstal. Ale chci chytat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příští týden už by měl fotbalový brankář Petr Čech vědět více o své další budoucnosti. Po kvalifikačním utkání české reprezentace na Islandu pojede jednat s Chelsea o tom, zda mu klub dá svolení k přestupu, nebo bude trvat na dodržení ještě rok trvající smlouvy. Teprve poté Čech případně zahájí jednání se zájemci o jeho služby.



"Nejdříve se musím domluvit s klubem, jaké budou podmínky pro odchod. Příští týden budeme mít mítink s Chelsea," řekl Čech na dnešním setkání s novináři na reprezentačním srazu. "Momentálně je to ve fázi, že to řeší agent. Až bude jasněji, tak vyložíme všechny karty na stůl a budeme se rozhodovat," dodal.

Vyloučit zatím nemůže ani setrvání v Chelsea, jelikož má stále ještě na rok smlouvu. "Stačí, když každý člen představenstva řekne 'ne', a já zůstávám, protože mám smlouvu," prohlásil Čech. Za současné situace, kdy je jedničkou Chelsea Belgičan Thibaut Courtois, by ale spíše upřednostňoval odchod. "Chci pomáhat týmu na hřišti. Jak už jsem řekl, chci chytat."

Čech: Posílit rivala Chelsea? Je to citlivé, ale jde o mou spokojenost
Video se připravuje ...

Proto věří, že se situace vyvine ke spokojenosti obou stran. "Věřím, že za to, co jsem pro klub udělal a co klub udělal pro mě, se dokážeme domluvit tak, abychom byli všichni spokojení," řekl.

Pokud dostane svolení k jednání o přestupu, zabývat se prý bude všemi nabídkami a nebude upřednostňovat setrvání v Anglii. "Budu vybírat všechny možnosti, bez ohledu na zemi. Budu se rozhodovat podle toho, aby to pro mě a moji rodinu bylo nejlepší. A je jedno, jestli to je Anglie, Německo, Francie či Španělsko," řekl Čech. Nejčastěji se spekuluje o zájmu Manchesteru United, Arsenalu či Paris St. Germain.

Jasno by chtěl mít co nejdříve. "Pokud se budu stěhovat, přináší to úskalí. Musí se měnit všechno, hledat bydlení, škola pro děti a podobně. Proto čím dříve budu vědět co a jak, tím lépe, abych stihl vše naplánovat a ještě si před novou sezonou odpočinout," dodal.

S Chelsea se v minulém týdnu vrátil z exhibičního turné v Austrálii a Thajsku. Zatím si nepřipouští, že to mohla být jeho poslední akce v dresu londýnského klubu. "Zatím nikam nejdu, tak jsem se ani s nikým neloučil," prohlásil.

Češi se chystají na Island. Proti nám budou odvážnější, tuší Vrba
Video se připravuje ...

Každopádně i v Thajsku ho fanoušci přemlouvali, aby v Chelsea zůstal. "Už při domácích zápasech byly slyšet pokřiky, abych zůstal. I teď v Thajsku. To mě samozřejmě těší, že jsem zanechal stopu," řekl Čech.

Turné na závěr sezony bylo pro něj o to náročnější, že se musel vypořádat s velkým časovým posunem. "Je tam přeci jen rozdíl devíti hodin. Je to náročné na udržení denního rytmu. Ale teď jsem měl tři dny, abych se aklimatizoval zpět," odmítl, že by ho to mohlo ovlivnit před reprezentačním utkáním na Islandu.

"Návrat trval 25 hodin, jelikož jsme museli dvakrát tankovat. To mi pak přelet z Londýna do Prahy připadal nejkratší, co jsem kdy letěl. Každopádně za ty roky v Chelsea jsem si na cestování zvykl tak, že mi to nedělá větší problémy. Sice bych přivítal, kdyby se hrálo doma a ne na Islandu, ale nebude to problém," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud