5. září 2015 • 19:42

Vy nejste basketbalisté? Fanoušky zklamalo, že potkali Čecha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté budou v Rize spoléhat v utkání proti Lotyšsku i na štěstí, které jim předali basketbaloví reprezentanti. Ti momentálně rovněž pobývají v Rize na mistrovství Evropy a ihned po úvodní jasné výhře nad Estonskem zamířili za fotbalisty, aby je před nedělním kvalifikačním zápasem povzbudili.



V šatně fotbalistů se potkaly opory basketbalistů Tomáš Satoranský a Jan Veselý s kapitánem Petrem Čechem a trenérem Pavlem Vrbou . Než vyrazili na tiskovou konferenci, stihli spolu prohodit i pár slov. Čecha nejvíce zajímalo, jak se Satoranský s Veselým vejdou do postele. "Já s tím totiž mám problém, takže vy musíte mít ještě větší," řekl Čech.

V Rize se však na basketbalisty dobře připravili a do hotelu jim dali prodloužené postele. "Aha, tak to jo, to máte dobrý," reagoval Čech.

Veselý se Satoranským si zase v šatně zálibně prohlíželi sbírku kopaček. "Na tebe tady ale nemají potřebnou velikost," dobíral si Satoranský spoluhráče Veselého. "Kdyby tu byl ještě Dino (Jan Koller), tak jeho kopačky by mu byly. Ten má patnáctky," reagoval Čech. "No jo, ale já mám šestnáctky," usmíval se Veselý.

Následně zástupci obou týmů vyrazili na tiskovou konferenci, kde si vyměnili dresy. Basketbalisté se pak vydali nabírat síly na nedělní zápas s Ukrajinou a fotbalisté trénovat.

"Potkal jsem se s Petrem Čechem poprvé a byl to zážitek. On byl vždy jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, fandil jsem Chelsea," prozradil Satoranský.

Čeští basketbalisté a fotbalisté se potkali v Lotyšsku, předali si dresy Čeští basketbalisté a fotbalisté se potkali v Lotyšsku, předali si dresyFoto Pavel Mazáč (Sport)

"Oba celky bojujeme o postup do Francie. My jsme zatím vykročili správnou nohou. Tak snad jsme jim to štěstí trochu předali a přesune se to i na fotbalisty, protože když tu vyhrají, tak jim to dá velkou šanci postoupit. Věřím, že je to na dobré cestě. Zítra večer uvidíme, jak na tom oba týmy budou," dodal hvězdný rozehrávač Barcelony.

Také Čech věří, že setkání obou českých reprezentací a vzájemná podpora přinese štěstí. "Doufám, že nám přinesli vítěznou atmosféru. První zápas zvládli přesvědčivě, tak se to snad přenese i na nás. A že i my vyhrajeme," prohlásil Čech.

Na jednu stranu basketbalistům závidí, jak Riga basketbalem žije. "Nás dokonce fanoušci zaměnili za basketbalovou reprezentaci a chtěli se s námi fotit hlavně kvůli basketu. Když jsme jim vysvětlili, že jsme fotbalisté, tak byli trochu zklamaní. Basket je tu priorita," všiml si gólman Arsenalu.

I on sám má k basketbalu vřelý vztah. "Mám ho rád, jako kluk jsem ho hrál, i když nikdy ne závodně. Ale je to sport, který má své kouzlo. Tady to však sledovat nestíhám, protože se koncentruji na náš zápas," dodal Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud