8. září 2015 • 14:06

Nenávist od vlastních fanoušků! Vypískali Piquého i Čechova parťáka

Autor: ČTK, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský útočník Olivier Giroud nebude rád vzpomínat na pondělní přípravný zápas se Srbskem (2:1), ve kterém neproměnil několik šancí a od vlastních fanoušků si vysloužil pískot a bučení. To samé se stalo před pár dny obránci Španělska Gerardovi Piquému. Kauzu kolem hráče Barcelony řešil dokonce i španělský ministr sportu.



Giroud nedal šance a slyšel pískot

Giroud se momentálně hodně trápí: od začátku sezony se za Arsenal prosadil jen jednou a chuť si nespravil ani v národním mužstvu. Osmadvacetiletý útočník měl v Bordeaux proti Srbsku tři velké gólové příležitosti, ale pokaždé selhal. Na hřišti si vyslechl reakce nespokojených diváků hlavně o poločase a v 62. minutě, kdy ho vystřídal Karim Benzema.

Spoluhráč českých fotbalistů Petra Čecha a Tomáše Rosického z Arsenalu kritiku bere a věří, že brzy začne znovu dávat góly. "Jako útočníkovi vám za branky aplaudují, v opačném případě je to těžší. Každý je někdy kritizován. Není to poprvé a určitě ani naposled, kdy se mi to stane. Mám mentální sílu, abych to překonal a vrátil se," řekl novinářům Giroud.

Zastal se ho i trenér Didier Deschamps. "Hodně se snažil a během zápasu nám pomohl. V několika šancích měl smůlu. Samozřejmě o tom ví a je první, který je nespokojený se svou efektivitou. Občas se tohle stane, kdyby to nebyl Olivier, mohl to zažít třeba Karim. Výkon celého týmu byl výborný," prohlásil kouč Francie, která za rok hostí mistrovství Evropy.

Kvůli Piquému změnili dějistě zápasu

Ještě hůře je na tom Gerard Piqué. Španělský reprezentant byl vypískán v kvalifikačním utkání proti Slovensku (2:0), ovšem nestalo se mu to poprvé. Fanoušci mu vyčítají vyjádření z minulosti, nesnáší ho především příznivci Realu Madrid.

I Piquého se zastali spoluhráči a trenér. „Je to politováníhodné a opravdu nechutné, když fanoušci pískají na vlastního hráče,“ řekl Vicente del Bosque. „Naši příznivci by neměli pískat na hráče, který hrdě hájí národní barvy,“ podpořil Piquého i španělský ministr sportu.

Španělé berou celou situaci velmi vážně. Kvůli hrozbě nejen pískotu dokonce přesunuli přátelský zápas s Anglií, který se měl původně hrát na stadionu Realu Madrid. Tam by bylo prostředí pro Piquého ještě mnohem více nepřátelské než při posledním duelu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud