21. září 2015 • 16:52

Přijde Limberský o reprezentaci? Brzy to pocítí, naznačil Pelta

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poměrně jasné stanovisko vůči Davidu Limberskému naznačil šéf fotbalové asociace FAČR Miroslav Pelta. Je velmi pravděpodobné, že se plzeňský obránce kvůli nehodě v opilosti neobjeví v nominaci na závěrečné kvalifikační duely s Tureckem a v Nizozemsku (10. a 13. října). "Jeho chování je neslučitelné s rolí reprezentanta," řekl v pořadu DVTV.



Limberský v opilosti naboural své luxusní bentley, od Viktorie Plzeň vyfasoval rekordní pokutu (těsně pod milion korun) a přišel o kapitánskou pásku. V utkání proti Příbrami pak slavil první branku zcela nevhodným způsobem, za točení imaginárním volantem schytal hodně negativních reakcí, klub se od jeho chování distancoval.

Nicméně trenér Karel Krejčí ho v sestavě nechal i v dalších zápasech s Minskem a na Bohemians a klíčový muž západočeské defenzivy mu to vrací parádními výkony.

Složitější to ale bude mít v reprezentačním dresu. "Mluvil jsem o tom s trenérem Vrbou , máme na to stejný názor. Je to věc neslučitelná s rolí reprezentanta, myslím, že to v nejbližších dnech pocítí při nominaci národního mužstva," naznačil v pořadu DVTV předseda FAČR Miroslav Pelta .

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Jednatřicetiletý obránce patří ke stabilním členům reprezentace, která si s předstihem vybojovala postup na mistrovství Evropy do Francie v létě 2016. Národní tým pod trenérem Vrbou čekají na podzim ještě dva kvalifikační zápasy s Tureckem (10. října) a v Nizozemsku (13. října).

Nominaci oznámí trenér Vrba příští týden v úterý (29. září), Limberský ve výběru s velkou pravděpodobností nebude. "Vadí mi zejména jeho následná reakce při utkání v Příbrami, kdy si z toho dělal nepřímo srandu. Proto jsem o tom mluvil i s trenérem reprezentace. Během nejbližších dní padne rozhodnutí," dodal Pelta.

David Limberský hází dres fanouškům Plzně po výhře nad Bohemians 1905
David Limberský hází dres fanouškům Plzně po výhře nad Bohemians 1905

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud