12. listopadu 2015 • 22:55

Vyhráli pro zesnulého brankáře. Maďaři porazili v baráži Nory 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Maďarska zvítězili v úvodním utkání baráže o postup na mistrovství Evropy v Norsku 1:0. Gól dal v 26. minutě debutant v národním týmu László Kleinheisler. Odveta se hraje v neděli v Budapešti, kde si domácí mohou zajistit první účast na velkém turnaji po 30 letech. Čtvrteční vítězstvím také uctili památku zesnulého krajana brankáře Mártona Fülöpa.



Maďarsku vychytal slibný výsledek devětatřicetiletý brankář Gábor Király, který nastoupil k jubilejnímu stému reprezentačnímu zápasu. Gólman hrající v neodmyslitelných teplácích zastavil všechny šance domácích fotbalistů, kteří kopali 16 rohů a v závěru trefili břevno.

Na druhé straně zápas rozhodl nepovedený zákrok domácího gólmana Örjana Nylanda proti Kleinheislerově střele. Záložník Székesféhérváru přitom v reprezentaci nastoupil poprvé.

V dalším programu baráže budou z českého pohledu nejdůležitější duely Ukrajiny se Slovinskem a Bosny a Hercegoviny s Irskem. Ty určí, v jakém výkonnostním koši bude figurovat národní tým při prosincovém losování základních skupin.

Svěřencům Pavla Vrby by se hodilo, kdyby Ukrajina a Bosna nepostoupily. V tom případě by čeští reprezentanti v tabulce koeficientů udrželi pozici v druhém koši. Zbývající barážovou dvojici tvoří Švédsko s Dánskem.

Baráž o postup na fotbalové ME - první zápas:

Norsko - Maďarsko 0:1 (0:1)

Branka: 26. Kleinheisler. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud