Pavel Kalouš
29. října 2012 • 08:08

Pešice hledá v lize reprezentanty: Je to tragédie, když z toho vybíráte

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dva týdny se mu nejspíš splní velký sen. Olomoucký talent Martin Pospíšil si v přátelském utkání se Slovenskem odbude premiéru v seniorské reprezentaci. Deníku Sport to po zápase v Teplicích potvrdil reprezentační asistent Josef Pešice. „Směřuje to k tomu,“ přiznává.



Seděl ve VIP sektoru a pečlivě si dělal poznámky. Trenér Josef Pešice vyrazil do Teplic sledovat tři olomoucké hráče – Martina Pospíšila, Tomáše Hořavu a Michala Ordoše.

Po zápase však přiznal: „Především se jedná o Pospíšila.“ A právě jednadvacetiletý záložník by měl být tím, kdo ze zmíněné trojice dostane šanci v národním týmu, který 14. listopadu nastoupí v Olomouci proti Slovensku.

„Podal spíš průměrný výkon, ale já ho znám už dlouho. Myslím, že dostane příležitost, směřuje to k tomu,“ potvrzuje Pešice.

Kreativní středopolař obdivuje Tomáše Rosického a právě jeho by proti Slovákům mohl svými tvořivými schopnostmi nahradit.

„Věděl jsem, že tady pan Pešice bude. Sám jsem to nečetl, ale kluci v kabině si mě dobírali. Dělali si srandu, jestli jim seženu lístky,“ smál se Pospíšil.

V září si poprvé zahrál za reprezentační jednadvacítku, jenže to všechno by teď přebila pozvánka od Michala Bílka.

„Kdybych ji dostal, asi bych se musel štípnout, jestli se mi to nezdá. Byl bych hodně překvapený. Zahrát si za reprezentaci a ještě doma v Olomouci, to by byl splněný sen,“ zasní se.

Zápas v Teplicích se přitom nezařadí mezi ty jeho nejlepší, o něco víc vidět byl jeho spoluhráč ze zálohy Hořava.

„Pospíšil je hráč budoucnosti, ale já vidím jiného hráče, kterého by národní tým potřeboval. A to je právě Hořava. Hraje sice na trochu jiném postu, ale je to konstruktivní tvořivý hráč, navíc dokáže dobře bránit,“ tvrdí olomoucký kouč Roman Pivarník.

Jenže Pešice namítá: „Ano, Hořava byl z té trojice o krok dál, ale on je spíš defenzivnější záložník. A ty my v reprezentaci máme. To Pospíšil je ten tvořivější.“

I proto je podle něj téměř vyloučeno, že by proti Slovensku nastoupil plzeňský veterán Pavel Horváth. Šanci dostanou mladší hráči v čele s Pospíšilem.

„Nervozitou netrpím, kam mě trenéři povolají nebo postaví, tam hraju, jak jsem zvyklý,“ mávne rukou flegmaticky Pospíšil. Přesto Pešice po zápase Teplice–Olomouc příliš nadšený nebyl.

„Utkání mělo spíš průměrnou úroveň. Když budu upřímný, je to tragédie, když z toho vybíráte hráče pro reprezentaci. Ale taková je bohužel situace,“ povzdechl si reprezentační asistent.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud