7. září 2013 • 04:44

Zvracející Limberský, Bílkovo opatrné střídání... Co zastavilo Čechy?

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krutá porážka 1:2 s Arménií už téměř zavřela cestu českým fotbalistům na světový šampionát do Brazílie. Utkání nedohrál obránce David Limberský, který kvůli žaludečním problémům musel ve druhém poločase střídat. Za stavu 0:1 trenér Bílek poslal do hry Marka Suchého, místo aby posílil ofenzivu. Rosický sice srovnal, ale v nastavení udeřili z brejku Arméni a domácí hráči odcházeli z trávníku se sklopenými hlavami.



Program závěru kvalifikace
10.09.2013 | Itálie - Česko
11.10.2013 | Malta - Česko
15.10.2013 | Bulharsko - Česko

Češi prohrávali po parádní trefě Mkrtčjana, který po půlhodině hry zchladil rozjetý domácí soubor.

Trenér Bílek navíc musel brzy vystřídat Davida Limberského, což by za normální situace asi nedělal.

Plzeňského beka trápily žaludeční problémy, v šatně o přestávce dokonce zvracel. „Limberský měl žaludeční potíže už v prvním poločase, proto šel pak dolů,“ vysvětlil po zápase trenér Bílek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 9. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
6. září
18:00
Arménie
Arménie
Góly

Domácí: 70. Rosický

Hosté: 31. Mkrtčjan, 90+3. Kazarjan

Sestavy

Domácí: Čech ─ Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limberský (65. Suchý) ─ Rosický, Plašil, Hušbauer, Jiráček (62. Vaněk) ─ Kozák, Rabušic (56. V. Kadlec).

Hosté: Berezovskij (69. Kasparov) ─ Harojan, Arzumanjan, Mchojan, Hovhannisjan (76. Pizzelli) ─ Özbiliz (28. Hajrapetjan), Mkrtčjan, Edigarjan, Ghazarjan ─ Mchitarjan ─ Movsisjan.

Karty

Domácí: Limberský, Hušbauer, Rosický

Hosté: Özbiliz, Arzumanjan, Movsisjan, Edigarjan

Rozhodčí

Gautier ─ Annonier, Cano

Stadion

Synot Tip Arena, Praha

Levý obránce na hřišti vydržel do 65. minuty. To už dal trenérovi signál, že dál nemůže. V tu chvíli Češi stále prohrávali 0:1 a potřebovali otočit zápas.

Bílek už měl k dispozici jen poslední střídání. Před Limberským šli z placu Michael Rabušic (místo něj střídal Václav Kadlec) a Petr Jiráček (toho nahradil Ondřej Vaněk). Český kouč se ale nerozhodl posílit ofenzivu a na hřiště poslal stopera Marka Suchého!

„V té chvíli bylo ještě brzy hru takhle otvírat,“ zdůvodnil Bílek, proč v posledním střídání poslal do hry obránce. Češi pak zásluhou Rosického tečované střely srovnali na 1:1, vzhledem k situaci v kvalifikační skupině ale nutně potřebovali vyhrát.

Hořká porážka. Zklamaní fotbalisté vzali trapas z Arménií na svá bedra
Video se připravuje ...

Trenér pak stejně sestavu stáhl na tři beky a na hrot poslal Tomáše Sivoka. David Lafata, typický hráč do koncovky, v tu chvíli seděl jen na lavičce a do utkání už nemohl zasáhnout.

V době, kdy se domácí tým hnal za obratem a pokoušel se vstřelit vítěznou branku, přišla další velká rána. Arméni v nastavení udeřili z brejkové situace a z Prahy si vezou všechny tři body. Možná půjde o klíčový zápas, který rozhodne o českém osudu v boji o postup na turnaj do Brazílie.

Arméni oslavují vedení 1:0
Arméni oslavují vedení 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud