20. listopadu 2018 • 14:14

Van Dijk hrdinou díky papírku, pak dojal svět: Proč objímal sudího?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou scénu na fotbale jen tak neuvidíte. Nizozemec Virgil van Dijk v Lize národů v Německu vyrovnal v závěru na 2:2 a zařídil tak svému týmu postup do Final Four nové mezinárodní soutěže. Po zápase se ovšem obránce Liverpoolu nevrhl ihned do divokých oslav, ale v krásném lidském gestu objal rumunského rozhodčího, jehož přemohly osobní emoce a rozbrečel se.



„Ten chlap se úplně složil, stál tam se slzama v očích, protože mu právě zemřela matka,“ vysvětloval Van Dijk. „Popřál jsem mu, aby byl silný a pochválil jsem ho, že duel odřídil výborně. Je to maličkost, ale doufám, že mu to pomohlo,“ dodal hrdina duelu.

Němci, kteří už před zápasem byli odsouzeni k sestupu, rychle vedli díky brankám Tima Wernera a Leroye Saného 2:0, soupeř se nicméně v závěru duelu vzepjal doslova k zmrtvýchvstání. A za vším stál taktický pokyn, který vymysleli asistenti kouče Ronalda Koemana.

Rafael van der Vaart měl jasno, co bylo na papírku, kterým nizozemští trenéři zasáhli do vývoje zápasu s Německem
Rafael van der Vaart měl jasno, co bylo na papírku, kterým nizozemští trenéři zasáhli do vývoje zápasu s Německem

„Za stavu 0:2 se mě Dwight Lodeweges a Kees van Wonderen ptali, jestli nezkusíme něco změnit, a já jsem řekl, že jo,“ popisoval situaci Koeman. Po gólu Quincyho Promese z 85. minuty na 1:2 tak předal Kennymu Tetemu papírek s asistenty ručně napsaným pokynem, aby se Van Dijk z obrany přesunul do útoku.

„Najednou jsem měl v ruce papírek, tak jsem ho předal Kennymu. A skončilo to fantastickým vyrovnáním od chlapíka, který se podle pokynu měl posunout dopředu,“ líčil spokojeně Koeman po postupu svého týmu.

Taktický majstrštyk se pak stal hitem na sociálních sítích, kde třeba bývalá nizozemská hvězda Rafael van der Vaart vtipkovala, že obsahem oné zázračné poznámky byl okřídlený citát Garyho Linekera o vždy vítězných Němcích. Tentokrát to ale nakonec neplatilo...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud