12. října 2020 • 14:29

Reprezentace je zpět v Praze. Čeká se na výsledky testů

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti po návratu z Izraele, kde v neděli zvítězili v Lize národů 2:1, za sebou mají další koronavirové testy. Členové týmu nyní v Praze čekají v izolacích na výsledky a na to, zda budou moci odcestovat ke středečnímu utkání ve Skotsku. V záloze je připraveno náhradní mužstvo složené z české ligy.



Koronavirus české reprezentaci výrazně zkomplikoval situaci. Páteční testy na Kypru, kde se tým po středeční výhře 2:1 v přípravě nad domácím výběrem chystal na nedělní duel v Izraeli, odhalily tři nakažené hráče. Jeden test měl neprůkazný výsledek. Trenér Jaroslav Šilhavý se v Haifě musel obejít bez pěti hráčů, vedle zmíněných čtyř se totiž jeden nevešel do letadla. Polovina kádru odcestovala malým strojem do Izraele až v den utkání kvůli tomu, že na Kypru musela v sobotu podstoupit kontrolní odběry.

Národní mužstvo mělo z Izraele zamířit rovnou do Skotska, kvůli koronaviru ale muselo plány změnit a nad ránem se vrátilo do Čech, kde podstoupilo další testy na covid-19.

„Obě skupiny mají po testech. Čekáme tedy v izolacích na výsledky a samozřejmě prioritně na vyjádření hygieny, zda může odletět do Skotska původní tým, který byl v Izraeli,“ řekl novinářům tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR (FAČR) Michal Jurman. Výsledky by měly být známy večer.

Během víkendu složila FAČR nový tým, jehož členové by případně původní výběr mohli doplnit či nahradit. V širší nominaci je 32 jmen. Mužstvo vede trenér reprezentační osmnáctky David Holoubek.

Do týmu zasáhl koronavirus už na srazu v Praze minulé pondělí. První vlna testů odhalila jednoho nakaženého hráče z Plzně a kompletní trojice z Viktorie, záložníci Jan Kopic s Lukášem Kalvachem a útočník Zdeněk Ondrášek, musela opustit mužstvo.

Český celek má s koronavirem podobné problémy jako před měsícem. Kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu muselo mužstvo v září po výhře 3:1 na Slovensku v úvodním duelu Ligy národů do izolace a pro utkání doma se Skotskem FAČR narychlo poskládala nový výběr výhradně z hráčů české ligy. Improvizovaná reprezentace pod vedením zastupujícího trenéra Holoubka smolně prohrála 1:2.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud