14. června 2022 • 10:50

Další kolaps mistrů světa. Francii hrozí sestup z elitní skupiny Ligy národů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér francouzské fotbalové reprezentace Didier Deschamps, jehož svěřenci už po čtyřech kolech Ligy národů ztratili šanci na obhajobu trofeje, za důvod neúspěchu označil nedostatek síly, charakteru a především energie. Podle kouče si „Les Bleus“ během léta musí vyčistit hlavy.



Francouzi ve skupině A1 překvapivě nevyhráli a získali jen dva body. Červnový sraz zakončili pondělní domácí porážkou 0:1 s Chorvatskem a již nemají šanci postoupit do závěrečného turnaje Final Four. Ve dvou zářijových kolech budou obhájci světového zlata bojovat pouze o udržení v nejvyšší lize.

„Scházely nám síla, charakter a energie. Musíme to vzít, i když bolí, že jsme nevyhráli. Ani já neměl dost energie, kterou bych mohl předat hráčům. Realita mezi elitou je neúprosná,“ citovala Deschampse francouzská média. „Stál proti nám velmi dobrý chorvatský tým, který byl dynamičtější než my. Status mistrů světa nám zápasy vyhrávat nebude,“ doplnil třiapadesátiletý trenér.

Nemá strach, že by nevydařená Liga národů mohla francouzskou reprezentaci negativně ovlivnit před podzimním světovým šampionátem v Kataru. „Přirozeně se nebojím. S realizačním týmem si uděláme analýzu. Pokud si chceme udržet svůj standard, bude potřeba vylepšit víc věcí. Celkově nám hodně chyběla lehkost. V září musíme udělat mnohem víc, abychom byli připraveni,“ uvedl Deschamps.

„Když se něco nepovede, musí přijít sebekritika. Nevidím to pouze černobíle. Poslední výsledky nám ale ukázaly, že jsme neudělali dost. Doufám, že se nám podaří dobít baterky a hráčům se vrátí bojovný duch. Musí si vyčistit hlavy, vrátit se do svých klubů a začít novou sezonu,“ dodal kapitán mistrů světa z roku 1998 a evropských šampionů z roku 2000.

Liga Národů UEFA - A

Skupina 1

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 6 4 1 1 8:6 13
2. Dánsko 6 4 0 2 9:5 12
3. Francie 6 1 2 3 5:7 5
4. Rakousko 6 1 1 4 6:10 4

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud