Jiří Fejgl
25. září 2022 • 17:00

Ronaldo v Praze: milý chlapík odvedle. Penaltu řešil i se Součkem

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano, „mohl“ za to on. Bezesporu. Na zápas fotbalové Ligy národů bylo rychle vyprodáno. Do Edenu totiž přijel portugalský rek Cristiano Ronaldo. Co ukázal - tedy vedle toho, že přes krvavé zranění v obličeji dovedl mančaft k jasné výhře 4:0 nad českou reprezentací?



Zapomeňme na chvíli na jeho pověst naboba, egomaniaka, filmaře. V Edenu se ukázal Ronaldo jako milý chlapík odvedle.

Už na začátku zamával tribunám, odpověď byla bouřlivá. Při nástupu jako jediný ze všech hráčů obešel malé prťavce, v českých dresech, kteří měli tu čest prožít hymny a chvíle před utkáním s oběma mančafty.

Jakoby chtěl potvrdit slova gólmana Sparty a české jedenadvacítky Matěje Kováře, jenž se s ním potkával ještě nedávno v kabině a při trénincích v Manchesteru United: „Je to skvělý chlap, zajímá se o ostatní.“

Portugalec to vlastně dokázal i v Praze. Na začátku druhé půle se na pár chvil potkal ve středovém kruhu s Patrikem Schickem. Hvězdy večera se pustily do debaty, mluvilo se anglicky, ne italsky, i když se oba potkávali před časem v Serii A.

ČESKO–PORTUGALSKO

Zdroj dat: Wyscout

1,57 xG (očekávané góly) 1,82
43 % Držení míče 57 %
8/0 Střely/na bránu 13/5
443/377 Přihrávky/přesné 575/503
6 Rohy 5
2 Ofsajdy 1
2 Fauly 6
0/0 Žluté/červené karty 0/0
38/7 Útoky/se střelou 44/13

Ronaldo rozebíral se Schickem penaltu, již zahodil na konci půle. „Říkal mi, že bylo vidět, v jakém záklonu jsem byl,“ popsal Schick. Přesně to byl důvod, proč přestřelil. Rada od Ronalda se rozhodně může hodit, jde o mistra pokutových kopů. V kariéře jich kopal 174, 145 jich skončilo gólem. Schick má zatím o poznání méně bohatou (i úspěšnou) bilanci: 8 penalt, pět branek.

Do debaty se pustil i s dalšími českými protivníky. Před Schickovou penaltou zahrál rukou právě on a moment si vysvětloval s kapitánem Tomáše Součkem, známým z Premier League. Portugalec mu ukazoval, jak ho míč zasáhl. Asi i on sám tušil, že videorozhodčí rozhodne ve prospěch domácích.

Při hovorech s duem S + S už měl Ronaldo v obličeji krvavou rýhu. Rozbitý nos měl ze střetu s českým gólmanem Tomáše Vaclíkem od nějaké dvanácté minuty. „Myslím, že to bylo dlaní. Byl tam vysoký balon, já jsem nejdřív hrál míč a potom jsme se srazili. Doufám, že jsem mu nos nezlomil, protože to krvácelo celkem hodně. Ale hlavně jsem rád, že jsme byli oba schopní zápas dohrát, protože jsme spadli celkem blbě,“ popsal Vaclík.„Bavil jsem se s ním hned po srážce a po zápase jsem za ním byl ještě v kabině se zeptat, jak na tom je. Říkal, že dobrý…“

Skupina 2

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 6 3 2 1 8:5 11
2. Portugalsko 6 3 1 2 11:3 10
3. Švýcarsko 6 3 0 3 6:9 9
4. Česko 6 1 1 4 5:13 4

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud