18. června 2015 • 04:59

Hráli jako áčko na Islandu. A chyběla síla, hodnotí Lvíčata expert

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti dnech znovu to samé. Výkon české jednadvacítky v úvodním utkání domácího ME s Dánskem připomínal Ivanu Kopeckému sobotní představení áčka v kvalifikaci o EURO 2016 na Islandu. Oba zápasy skončily porážkou 1:2. A společných znaků našel bývalý kouč Lvíčat víc. „Přišlo mi to podobné. První půle výborná, soupeř vůbec nic, ale pak se něco stalo a všechno bylo diametrálně jinak,“ všiml si velké proměny.



Právě proměna českého výkonu po přestávce přišla Kopeckému nejvíc zarážející. „Naši hráči přestali na Dány tlačit a prostě je nechali, aby nás překombinovali krátkými přihrávkami. V obranném valu byla spousta mezer a toho soupeř umně využil. Naši si asi mysleli, že to vzadu udrží a budou vyrážet do brejků. Jenže naopak jim nabili,“ popsal Kopecký, jak se zrodil dánský obrat.

V druhé půli také čeští mladíci nedokázali na soupeře vyvinout soustavný tlak. „I to mě překvapilo, že chyběla síla. Vidím to zpovzdálí, ale už po přestávce to vypadalo, že někteří odešli fyzicky. Za stavu 1:2 jsme vůbec nedokázali vyvinout tlak,“ vnímal nedostatky bývalý reprezentační kouč.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

Při absenci vykartovaných Kalase a Kadlece mu také chybělo na trávníku víc osobností, které by domácí dokázaly strhnout v klíčových chvílích. „Jeden dva hráči tam musí zavelet. U nás jsem je neviděl, snad vyjma Kadeřábka . Ten ovšem hraje na kraji, lepší to je ve středu hřiště.“

Jedno je jisté. V dalším zápase si už podobné zaváhání Dovalilovo mužstvo nemůže dovolit, pokud chce udržet šanci na postup do semifinále. „Snad se to zvedne, ale porážka na úvod je v krátkodobém turnaji vždy hodně nepříjemná,“ uzavřel Kopecký své hodnocení.

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Petrák: Škoda, vstup do turnaje byl pro nás důležitý
Video se připravuje ...

Michal Trávník i Jiří Skalák přišli do hry až ve druhém poločase.
Michal Trávník i Jiří Skalák přišli do hry až ve druhém poločase.

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Brankář Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Kapitán Dánů Vestergaard: Ve druhé půli jsme ukázali svou pravou tvář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud