18. června 2015 • 15:21

Skalák smazal vzkaz o svém střídání: Napadlo mě, že z toho může něco být

Autor: pta, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, který mohl českým fotbalistům do 21 let, pomoci odvrátit porážku s Dánskem. Záložník Jiří Skalák čekal ve druhém poločase u postranní čáry před zahráním přímého kopu na vystřídání, ale na hřiště se dostal až po něm. Po zápase si posteskl na Twitteru: „Těžko k pochopení, na co se čekalo.“ Co se mu nelíbilo? Dnes vysvětloval, že chtěl, aby mu sudí dovolili jít na hřiště dřív.



Skalák patří mezi hráče, na které se v českém týmu hodně spoléhá. Kvůli  artroskopii kolena vynechal část jarní sezony a nebylo jisté, zda se stihne do šampionátu uzdravit. I proto se neobjevil v základní sestavě při premiérovém českém zápase na ME a na šanci čekal mezi náhradníky.

Ještě za nerozhodnutého stavu 1:1 v 71. minutě mu už udílel asistent Jan Suchopárek pokyny, zatímco na hřišti byl ošetřovaný obránce Jan Beránek. Skalákův možný nástup se tak oddálil. V 75. minutě byl před dánským pokutovým územím faulován Matěj Hybš a Skalák už nervózně postával u brankové čáry. A zase musel počkat.

"Když jsem se rozcvičoval, přál jsem si, abych tam šel co nejdřív. Když jsem viděl, že jsou kluci pod tlakem, chtěl jsem jim pomoct,“ popsal Skalák s jednodenním odstupem.

Nelze se divit, že chtěl jednu z mála českých příležitostí po výměně stran už stihnout na hřišti. Při přímých kopech se mu daří. Letos z nich skóroval v Synot lize proti Českým Budějovicím, nádherně ze standardní situace zavěsil také proti Slavii. (Podívejte se na videa níže)

Nakonec rozehrál Michal Trávník a míč poslal vysoko a mimo. Mnohem aktivnější Dánové pak v závěru otočili skóre ve svůj prospěch na 2:1. Skalák už podobnou příležitost při standadní stiuaci nedostal.  „Měl jsem jít kopat, třeba by to dopadlo úplně stejně, ale zrovna to bylo v takovou chvíli, že jsem se na to těšil,“ řekl.

Před přímým kopem bylo vidět, jak trenér Dovalil mává k lavičce a komunikuje s vedoucí družstva Terezou Šílovou.  A Skalák, který vzkaz na Twitter umístil hodinu po konci zápasu jako odpověď na zprávu reportéra ČT Davida Kalouse, ho po půl hodině odstranil. „Pak mě napadlo, že z toho může něco být, že by to někdo mohl pochopit tak, že to bylo směřované na realizák. Tak jsem to raději smazal.“

Slavia - Mladá Boleslav: Krásný gól Skaláka z přímého kopu na 3:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Gól Jiřího Skaláka na 2:1
Video se připravuje ...

Pavel Kadeřábek se raduje z gólu do dánské sítě
Pavel Kadeřábek se raduje z gólu do dánské sítě
 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud