Jan Podroužek
19. června 2017 • 17:10

Češi den po prohře vyklusávali. Barák dal jen půl hodinu tréninku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z POLSKA | Bylo den po porážce od Německa. Hlouček hráčů, kteří proti silnému soupeři hráli v základu, vyklusává kolem hřiště. Mezi nimi i Patrik Schick, který dostal v zápase dvakrát silně nakopáno, ale při tréninku byl úplně v pohodě. Jen Antonín Barák se během jednoho cvičení sebral, a asi po půl hodině si šel sednout na lavičku. Zbytek tréninku jen sledoval, pak se protahoval se Stefanem Simičem.



Patrik Macej a Luděk Vejmola mají mezi sebou gumové panáky. Jeden střeží jednu bránu, druhý druhou a mezi gumáky na sebe kopou. Levou, pravou, levou, pravou...

Ostatní mají jiný program. Jejich brankářský kolega Lukáš Zima krouží s celou jedenáctkou, která nastoupila proti Německu, kolem hřiště. Zbytek jede v tempu. Na zmenšeném prostoru hrají na počet přihrávek, mezi nimi i Antonín Barák.

Z ničeho nic se pak asi po půl hodině sbírá pryč. Pomalým krokem a s neveselou tváří odchází na lavičku. Sedne si, prohmatává si zespoda pravé stehno. Přesně to místo, kde měl po odjezdu ze Slavie k reprezentaci čtyřcentimetrovou trhlinu. Dává si klid, aby byl na Itálii v pohodě.

Zima: Je to komplikace, teď musíme dva zápasy vyhrát
Video se připravuje ...

Mimochodem celý trénink se odehrává na stadionu GKS Katowice. Ano toho klubu, odkud občas přijíždí chuligáni na zápasy Baníku jako „výpomoc“.

Žádná paráda. Betonová stará herka má i útroby zašlé časem. Snad jen hlavní tribuna vypadá trochu k světu, na umělých sedačkách ale asi dlouho nikdo neseděl, jak jsou špinavé.

Tady jednadvacítka trénuje každý den. Jen v den svého příletu do Polska, ve čtvrtek, měla otevřený trénink v krásném areálu v Tychách a předzápasovou jednotku si střihla na hlavním stadionu, kde pak i vstupovala do turnaje.

Ale to bylo poprvé a naposledy. Polští pořadatelé týmům, které hrají v Tychách, povolili na hlavním stadionu jen jeden předzápasový trénink, aby se nepřetěžovala tráva.

Takže až bude den před Itálií a Dánskem, Češi zůstanou mezi zdmi GKS Katowice.

Fotbalisté české jednadvacítky na tréninku den po zápase s Německem
Fotbalisté české jednadvacítky na tréninku den po zápase s Německem

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Simič: Teď už nesmíme dostávat góly, musíme je jen dávat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud