12. dubna 2021 • 14:50

Trenérův konec? Zatím ne, Krejčí má vést kemp nové jednadvacítky

Autor: mms, šp
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krach na EURO = konec trenéra. Tahle rovnice by se v případě kouče jednadvacítky Karla Krejčího nabízela, ale zatím není aktuální. Krejčí by měl po sezoně se svými pobočníky ještě vést úvodní kemp nové generace, která v září rozehraje kvalifikaci na mistrovství Evropy 2023. Jak už iSport.cz informoval po turnaji, (ne)prodloužení smlouvy, jež Krejčímu a jeho asistentům končí 31. července, by mělo řešit až nové vedení FAČR.



Na strahovské frontě klid. Tak by se dal popsat současný stav jednání o budoucnosti kouče české jednadvacítky Karla Krejčího. Jeho tým v základní skupině nedávného EURO uhrál jen dva body, vypadl a schytal kritiku od fanoušků i expertů, ovšem trenér zatím zůstává ve funkci. Finální verdikt se o několik týdnů odkládá.

„Jednání s trenérem Krejčím a jeho asistenty probíhá už od konce kvalifikace, ale teď se primárně čeká na valnou hromadu FAČR. Klíčové rozhodnutí padne asi až po ní,“ informoval mluvčí jednadvacítky Martin Gregor. Valná hromada, která má zvolit nástupce končícího šéfa českého fotbalu Martina Malíka, je na programu 3. června.

Ve stejné době by se měl uskutečnit první kemp nového týmu postaveného na talentech ročníku 2000 a mladších, věkově sem spadají Adam Hložek, Adam Karabec, Pavel Šulc či Martin Vitík. Pikantní je, že hráče by měl přivítat ještě Krejčí se svým asistentem Jiřím Kohoutem či koučem gólmanů Ladislavem Maierem. Smlouvu mají do konce července.

„Měli jsme v plánu Rakousko, ale vzhledem k situaci kolem koronaviru bychom se sešli nejspíš na čtyři nebo pět dnů v Praze,“ řekl Krejčí iSport.cz.

Po kempu ho podle všeho čeká obhajoba analýzy končícího cyklu před novým vedením FAČR a pak se na Strahově rozhodne, co dál. Prostoru na manévrování bude minimum, už v září začne nová kvalifikace o EURO 2023 a olympijskou Paříž rok nato. Češi ironií osudu začnou zápasem se Slovinskem, které předchozí jednadvacítce na letošním šampionátu remízou 1:1 pocuchalo postupové naděje.

„Práce u jednadvacítky mě pořád láká, je to prestižní pozice,“ přiznal Krejčí. „Pokud o mě a moje asistenty bude dál zájem, bránit se nebudeme. Pokud ne, smíříme se s tím, k naší práci to patří.“

Vstoupit do diskuse
2
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud