25. června 2023 • 19:55

Česko - Německo 2:1. „Lvíčata“ šokovala favorita, Vitík přiblížil postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let ve druhém utkání na EURO senzačně porazili Německo 2:1 a jsou blízko postupu do čtvrtfinále! O výhře proti obhájcům zlata rozhodl až v závěru zápasu Martin Vitík, který se prosadil tečovanou střelou. V prvním poločase se po ukázkovém brejku a parádní akci Vasila Kušeje prosadil do prázdné branky Václav Sejk. Svěřenci Jana Suchopárka po úvodní prohře s Anglií (0:2) mají postup ve svých rukou. Ve středu je čeká souboj s Izraelem (18:00), v němž jim stačí remíza.



Výběr trenéra Jana Suchopárka se v gruzínském Batumi ujal vedení ve 34. minutě po trefě Václava Sejka. Ve druhé půli srovnal Angelo Stiller, ale triumf Čechů vystřelil v 87. minutě Martin Vitík.

Němci začali aktivněji, v páté minutě Vagnoman vystřelil zpoza vápna vedle. Poté se zaskvěl brankář Jaroš, který vytáhl na roh Stillerovu střelu z přímého kopu. V 21. minutě chytil Vagnomanovu tečovanou ránu a Schade z dorážky minul. Po téměř půlhodině hry se k zakončení dostali i Češi, Karabcův pokus z otočky ale gólman Atubolu vytáhl.

Anketa

Postoupí český tým ze skupiny na EURO do 21 let?

ANO
NE

Ve 34. minutě se „Lvíčata“ radovala. Karabec rychlou přihrávkou do běhu našel Kušeje, ten si naběhl až do vápna a nahrál před branku na zakončujícího Sejka. Pojistit náskok mohl Valenta, jenže Karabcův centr hrudí do branky neusměrnil.

Po změně stran Schade hlavičkoval k tyči, ale Jaroš vyrazil míč na roh. Obhájci zlata srovnali v 70. minutě, Stiller střelou z hranice šestnáctky překonal Jaroše.

V 87. minutě si Češi vzali vedení zpět. Juráskův centr z rohového kopu propadl k Vitíkovi a sparťanský stoper pomocí odrazu od Matricianiho vstřelil rozdílový gól. Němci si vytvořili tlak, Schadeho ránu z vápna ale zblokoval Vitík a o chvíli později zakončení střídajícího Weisshaupta zneškodnil Jaroš.

Z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále dva nejlepší celky. Účast mezi osmičkou nejlepších má jistou Anglie, která v souběžně hraném zápase porazila Izrael 2:0. Vedle Gruzie spolupořádá turnaj i Rumunsko.

Góly

Domácí: 34. Sejk, 87. Vitík

Hosté: 70. Stiller

Sestavy

Domácí: Jaroš – Gabriel, Vitík, Hranáč, Fukala – Červ (80. Pech), Žambůrek (C) (66. Kaloč) – Kušej (73. Jurásek), Valenta (80. Daněk), Karabec (73. Šulc) – Sejk.

Hosté: Atubolu – Vagnoman, Bisseck (C), Matriciani, Netz – Krauss (46. Martel), Keitel (46. Weiper), Stiller (84. Weisshaupt) – Huseinbašić – Ngankam (46. Alidou), Schade.

Náhradníci

Domácí: Cedidla, Daněk, Fila, Jurásek, Kaloč, Koubek, Markovič, Neuman, Pech, Pojezný, Šulc, Vlček

Hosté: Alidou, Bauer, Dárdai, Fischer, Früchtl, Mantl, Martel, Moukoko, Schmidt, Weiper, Weisshaupt, Becker

Karty

Domácí: Červ, Jurásek, Jaroš

Hosté: Krauss, Keitel, Alidou

Rozhodčí

Espen Eskås – Jan Erik Engan, Jan Erik Engan (všichni NOR)

Stadion

Adjarabet Aréna (Batumi)

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 3 0 0 6:0 9
2. Izrael 3 1 1 1 2:3 4
3. Česko 3 1 0 2 2:4 3
4. Německo 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
30
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud