15. října 2014 • 10:38

ŠKANDÁL! Slováci zuří: Sudí nás obral o EURO! Pak se bál inzultace

Autor: jon, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Slovensko našlo svého Collinu… Slovenská jednadvacítka podlehla v odvetě baráže o EURO 2015 v Česku Itálii 1:3 a na postup nedosáhla. A fotbalisté i fanoušci mají jasno: může za to rozhodčí!



Skotský sudí Steven McLean už ve 35. minutě po druhé žluté kartě vyloučil Dudu a Slováci hráli o deseti. V té chvíli prohrávali 0:2, když druhý gól dostali z penalty...

Divoké utkání nabízelo dramatické momenty i ve druhém poločase. Slováci zásluhou parádního lobu Lobotky snížili v 63. minutě na 1:2, k postupu jim chyběl jediný gól (první utkání skončilo 1:1).

O deset minut později měli Slováci ideální příležitost k vyrovnání. Mladík Schranz odvážně vlétl do pokutového území, italský stoper jej zastavil skluzem. Jasná penalta! V tu chvíli na bílý puntík ukazoval i rozhodčí.

Italové se okamžitě seběhli k McLeanovi a protestovali. Po chvíli debat nakonec hlavní sudí výrok obrátil a ukázal jen na rohový praporek. Skotský rozhodčí krátce poté vyloučil po protestech Adam Zreľáka (dal mu druhou žlutou kartu), Italové v samotném závěru přidali pojišťující třetí branku.

McLean v nervózním závěru ještě vykázal z lavičky slovenského kouče Galáda a technického vedoucího Vailinga. Podle informací TV JOJ v útrobách stadionu po utkání zasahovala policie, aby ochránila hlavního rozhodčího.

Ve slovenském týmu bubalo obrovské naštvání. "Nikdy jsem nepředpokládal, že na mezinárodní úrovni může někdo takhle poškodit hráče. Víc to raději nebudu komentovat," cituje server čas.sk hlavního trenéra Ivana Galáda.

Zklamaní byli i fotbalisté. "Každý viděl, jaký měl rozhodčí metr. Červené karty raději nekomentuju, při mé první žluté kartě hrály roli emoce. V kabině byla nálada, jako kdyby někdo umřel," přidal se záložník Ondřej Duda, který byl vyloučený po druhém napomenutí ve 34. minutě.

Mladíkům ze Slovenska tak definitivně padla možnost, aby se podívali na letní mistrovství Evropy, které proběhne v České republice. "Po takovém zápase se mi těžko hovoří. První poločas jsme si pokazili, ve druhém jsme i v oslabení bojovali a chyběl kousek, abychom to zvládli," smutně poznamenal plzeňský záložník Patrik Hrošovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud