13. října 2016 • 12:55

Na Strahově zaháněli fotbalový smutek. Šampaňské a oslava Lvíčat

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ponurá nálada po dvou nepodařených zápasech reprezentačního A týmu? Tu byste ve čtvrtek v útrobách strahovských kanceláří před tiskovými konferencemi hledali marně. U vchodů vítaly hosty sličné hostesky a podávalo se šampaňské. Žádný velkolepý večírek se však nekonal. To si jen představitelé svazu dovolili decentně oslavit přímý postup výběru do 21let na EURO v Polsku. „Když jste sem přicházeli, tak jste si zřejmě mysleli, že jsme se asi zbláznili, ale my jsme to udělali záměrně,“ vysvětlil netradiční krok manažer reprezentace Jaromír Šeterle.



Na Strahově se po odehraných duelech v jeden den tradičně sešli oba reprezentační trenéři. Zatímco Vítězslav Lavička prožil sraz s výběrem do 21 let v oslavné náladě, jeho kolega Karel Jarolím po porážce s Německem a bezbrankovou remízou s Ázerbájdžánem nadšený rozhodně nebyl. Skleslou náladou se však svazoví zástupci nechtěli nechat svázat. Naopak. Dovolili si pro zástupce médií připravit příjemnou atmosféru.

„Myslíme si, že tak jak často kritizujeme to, co se nepovede a jsme z toho smutní, tak bychom se měli umět i trochu zaradovat a povznést se nad denní realitou a užít si ty okamžiky, když se něco povede,“ vysvětlil na úvod manažer Jaromír Šeterle veselou náladu, těsně poté, co dohrálo video sestříhané okamžiků, které „lvíčata“ během kvalifikačního cyklu zažila. „Přímý postup na EURO, kam se tímto způsobem postupovalo jen devět celků, stojí za to, abychom si tu chvíli tady udělali opravdu hezkou. Dát si skleničku a říct si o českém fotbale něco pozitivnějšího, než uslyšíme třeba později o A týmu,“ dodal.

Lavička o postupu na EURO: Nejvíce mě těší, že kluci utvořili opravdový tým
Video se připravuje ...

Dle jeho slov fungovalo u týmu do 21 let vše v pořádku. Důležitým prvkem bylo, že se během velmi krátké chvíle podařilo sestavit dobrý realizační tým, který dopřál hráčům kvalitní servis a pracoval na plné obrátky. Šeterle také připomněl, že postup na šampionát, byl původním cílem, který zadal předseda FAČR Miroslav Pelta.

„Na začátku se to zdálo jako velmi obtížné, jelikož jsme začínali hned prvním kvalifikačním duelem, ale rozhodně to nebylo nereálné. Od pana předsedy jsme měli plnou podporu. Zajistil nám, aby kluci měli materiální podporu, logistika fungovala skvěle a naše utkání byla na takové úrovni, jak si dnešní doba žádá,“ pokračoval Šeterle.

Na druhou stranu na hráče tlačil, aby se oni za takový servis odvděčili svými výkony na hřišti. „Jinak ty řeči okolo nemají vůbec žádnou cenu,“ uvedl Šeterle. Ti si jeho slova vzali k srdci a postupně díky poctivým výkonům i přes menší zádrhely vybojovali přímý postup na šampionát v Polsku.

Slavilo se i ve sprše. Na fotce Václav Černý, Antonín Barák, Aleš Matějů a Dominik Mašek.
Slavilo se i ve sprše. Na fotce Václav Černý, Antonín Barák, Aleš Matějů a Dominik Mašek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud