Jakub Konečný
28. února 2022 • 09:10

Slavia ukázala potenciál. Mladíci spláchli Spartu, Tvrdík viděl inspiraci

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekala se vyrovnaná bitva, ale sobotní derby Slavie se Spartou v kategorii U19 bylo nakonec jednoznačnou záležitostí. Sešívaní na umělé trávě v Horních Počernicích spláchli rivala 6:0 poté, co si už v prvním poločase vypracovali čtyřgólový náskok. Mezi střelce se zapsali i šestnáctiletá dvojčata Adam a Miloš Pudilové, kteří sympaticky vzdali hold napadené Ukrajině.



Na podzim se oba týmy rozešly smírně 1:1, ale tentokrát na hřišti existovalo jen jedno mužstvo. Domácí slávisté soupeře ze Strahova jasně přejeli, rozhodnuto bylo už po prvním poločase, který vyhráli 4:0.

„Inspirace pro áčko na příští neděli,“ tweetoval hned boss červenobílých Jaroslav Tvrdík. Za týden je totiž na programu duel pražských „S“ i ve FORTUNA:LIZE.

Pro slávisty byl triumf o to sladší, že k němu došli s týmem složeným z hráčů ročníku narození 2004, 2005 a 2006. Naopak Sparta měla v základní sestavě hned pět fotbalistů z dorazového ročníku 2003.

Byl mezi nimi i Dalibor Večerka, který přišel loni v létě z Opavy jako posila pro druholigové béčko. Stoper s třiadvaceti starty v nejvyšší soutěži však do mizérie hostů dokonale zapadl. Při rozehrávce byl takřka neviditelný, domácí se navíc hned třikrát prosadili ze vzduchu.

Po jednom gólu vstřelili i Adam a Miloš Pudilovi, kteří navíc vzkazem na tričku pod dresem vyjádřili solidaritu a podporu napadené Ukrajině.

„Už na podzim jsme si dokázali, že máme vetší herní kvalitu a potenciál než Sparta. Přes zimu jsme posunuli další hráče z U17 a ti dodali naší hře ještě větší sílu. Výhra je pro nás úspěchem i vzhledem k tomu, že Sparta byla v průměru o rok starší a přijela jako vedoucí tým soutěže,“ uvedl spokojený trenér domácích Milan Titěra.

Zápas sledovala řada fotbalových osobností. Trenéři mládežnických reprezentací David Holoubek, Radek Bejbl a Jiří Skála, hráčští agenti David Nehoda, Ondrej Chovanec a Daniel Smejkal či internacionál Tomáš Ujfaluši. Dorazil i Jindřich Trpišovský se svým realizačním týmem a samozřejmě nechyběl ani šéf sparťanské akademie Jaroslav Hřebík.

Ligu U19 vedou po 17 kolech Pardubice. Slavia je s dvoubodovou ztrátou druhá, Sparta má ještě o bod méně a je čtvrtá o skóre za Plzní.

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud