25. září 2022 • 17:45

Návrat a hurá na jih, Lvíčata ladí na odvetu. Bránit nebudeme, zní z týmu

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou zase tam, kde se jim daří. Jednadvacítka hrála v Českých Budějovicích v evropské kvalifikaci čtyřikrát – a třikrát tam zvítězila. V úterý na stadionu Dynama dojde i na osudovou odvetu baráže proti Islandu, Češi mají nadějný náskok 2:1. „Bereme to s pokorou. Nikdo nepřemýšlí tak, že je to hotové,“ vykládá jeden z lídrů týmu, stoper Martin Vitík.



Za velkým oknem vydatně prší, ale na základně jednadvacítky v pětihvězdičkovém hotelu na kraji Hluboké vládne rozverná nálada. Když se u jednoho stolu ve foyer ozve hlučné zacinkání hrnku o skleněnou desku stolu, záložník Jan Žambůrek parťáka naoko kárá: „Pssst!“

Čeští mládenci mají po pátečním prvním dílu baráže na EURO blíž než Island, v úterní odvetě postačí i remíza. „Bránit ale rozhodně nebudeme, to by nepřineslo nic dobrého,“ ujišťuje stoper Martin Vitík.

Z ostrova sopek a gejzírů Češi přiletěli v sobotu nad ránem. Vitík a spol. se dospali v pražském hotelu a po obědě vyrazili na Hlubokou, kde odpoledne absolvovali regenerační trénink. A včera už kmitali v nedalekém Olešníku, kde s fotbalem začínal historicky nejlepší střelec samostatné české ligy David Lafata. „Nacvičovali jsme různé věci směrem k zápasu,“ přibližuje Vitík.

Euforie je prý zakázané slovo, po výhře na Islandu ji nikdo krotit nemusel. „Zvládli jsme teprve první půlku práce. I v odvetě to od nás bude chtít bojovnost a maximální nasazení, protože soupeř do toho určitě bude od začátku šlapat,“ poznamená Vitík. „Půjdeme do odvety se sebevědomím, které bude důležité pro to, abychom Islanďany zvládli přehrát i podruhé.“

V Reykjavíku se hrálo na ošidné umělce, zato v Budějovicích může pomoct přírodní tráva. „Je to příjemnější povrch, vrací se na něm radost z fotbalu,“ spokojeně poví Vitík.

Úterní partie na Střeleckém ostrově pro něj bude mít i jeden osobní rozměr: právě jeho gól znamenal vítězství v prvním budějovickém zápase se Slovinskem (1:0). „Dobře to pro mě před rokem začalo,“ usměje se. „Kéž by to takhle i skončilo.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud