9. listopadu 2016 • 15:55

Sparta měla v Itálii po Interu ohlas, říká Krejčí. V cizině čerpá i z Lafaty

Autor: jon, jon, ČTK, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zabydlel se v základní sestavě Boloni, v Serii A si dělá lepší a lepší jméno. Ladislav Krejčí si v Itálii zatím nemá nač stěžovat, snad jen na absenci první ligové trefy a lepší postavení v tabulce. Na reprezentačním srazu před páteční kvalifikací s Norskem (20:45 ONLINE) mluvil rychlonohý záložník i o tom, jaký v Itálii zanechala dojem Sparta díky výhře 3:1 nad Interem v základní skupině Evropské ligy.



Krejčímu se na prvním zahraničním angažmá zatím daří. Pravidelně hraje, slýchává pochvalné komentáře na své výkony. Vše chce zúročit i v reprezentačním dresu v důležité kvalifikaci s Norskem.

"Jsem velice rád, že jsem nastoupil do čtyř z pěti zápasů, co jsme během posledního měsíce hráli. Ale měli bychom mít víc bodů, já sám bych chtěl být trošku víc efektivnější, ať už přihrávkami nebo brankami," hodnotí své italské angažmá 24letý záložník.

Sparťanský odchovanec určitě rád slyšel uznalé komentáře na výkon svého bývalého klubu v Evropské lize. Sparta doma porazila Inter 3:1, čímž si na Apeninském poloostrově udělala velmi slušné jméno.

Krejčí: Výhra Sparty nad Interem v Itálii vzbudila ohlas
Video se připravuje ...

"Až mě překvapilo, jak se to sleduje a jaký to mělo ohlas. V klubu říkali, že je skvělé, že Sparta zvítězila 3:1," přiznává Krejčí, který s Boloní nastoupil proti Interu v lize.

"Hráli jsme tam o víkendu, věděli jsme, jak obrovsky náročný zápas to pro nás byl. Skončilo to 1:1, ale celý druhý poločas jsme byli pod velkým tlakem. Všichni si uvědomovali sílu Interu a když viděli výsledek 3:1 pro Spartu, udělalo to dobrý dojem na klub i český fotbal," prozrazuje Krejčí.

V Serii A čeká na svůj premiérový zásah, zatím si v jedenácti utkáních připsal tři asistence. "Nějak mě to netrápí, ale určitě bych rád týmu pomohl i gólem. Zatím to tam nepadlo, ale věřím, že to přijde. Soustředím se na tréninku na zakončení. Snažím se použít i to, co jsem se naučil ve Spartě a třeba okoukal od Davida Lafaty ," přiznává odchovanec letenského klubu.

Schick: Čekal jsem, že mi v Sampdorii vstřelený gól pomůže k větší minutáži
Video se připravuje ...

Gól tam teď dorveme, věří Krejčí

Český tým ve třech kvalifikačních zápasech se Severním Irskem, Německem a Ázerbájdžánem neskóroval a ve skupině je se dvěma body předposlední.

"Všichni hráči, kteří se starají o ofenzivu, by měli cítit, že není dobře, že jsme nedali gól. Na druhou stranu nás to nesmí úplně svazovat, abychom v případných šancích nebyli zbrklí nebo hektičtí," komentuje Krejčí mizérii v koncovce.

"Takovou sérii jsem dlouho nezažil. Ale jsme dost zkušení na to, abychom se s tím dokázali porvat a poradit si. Všichni si to plně uvědomujeme a věříme, že teď tam gól dorveme, i kdyby to mělo být silou," věří třicetinásobný reprezentant.

Norsko, které získalo o bod víc než ČR, nepodceňuje. "Myslím, že nás rozhodně nečeká jednoduchý zápas. Na druhou stranu musíme vyhrát, tak si to nastavit do hlav a udělat pro to na hřišti maximum," slibuje Krejčí.

Jarolím: S Lafatou jsem mluvil, ale prý už má to nejlepší za sebou
Video se připravuje ...

Kaděřábek: Můžeme si za to sami, Nory musíme porazit
Video se připravuje ...

Proč smůlu v Edenu neprolomit teď? Shodují se Skalák a Pudil
Video se připravuje ...

Kalas: S Nory bychom měli vyhrát, aby se nám lépe dýchalo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud