6. října 2017 • 09:28

Slovenský zkrat se Skoty: Škrtel řešil sudího. Dva roky k ničemu, říká Kozák

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli udělat důležitý krok v cestě na světový šampionát, místo toho však přišel slovenský blackout. V důležitém utkání ve Skotsku hráli svěřenci Jána Kozáka už od 23. minuty bez vyloučeného Maka. I tak se jim dařilo držet čisté konto skoro až do konce zápasu. V 89. minutě však Skotové udeřili. Martin Škrtel si srazil centr do vlastní branky a naděje na baráž se razantně snížily. „Dvouleté úsilí bylo k ničemu. Rozhodující zápas jsme nezvládli. Velké zklamání,“ soukal ze sebe kouč Slovenska.



Na bitvu v Glasgow o všechno byli připraveni. Byli odhodlaní jít na hřiště a rvát se o postup do baráže. Na place všechny důležité ikony, až na vykartovaného Škriniara. Hamšík , Škrtel , Kucka. Slovensko bylo ve čtvrtek v pozoru. Jenže zásadní trhlina plánu, jak vyřídit Skoty, přišla už ve 23. minutě.

Róbert Mak, s jednou žlutou na kontě, se v pokutovém území teatrálně skácel k zemi a měl to spočítané. Srbský sudí Milorad Mažič neváhal a poslal jej po druhé žluté ze hry. Kozák musel mužstvu udělit nové pokyny, naprosto změnil taktiku, což však stálo Hamšíka a spol. ohromnou dávku sil. I proto nevydržel s Kuckou na hřišti do konce utkání.

Kapitán Slováků, Martin Škrtel, který si nešťastně srazil centr do vlastní branky, však s verdiktem sudího rozhodně nesouhlasil. „Simulovaní? Taková hovadina! Kdyby se Mak dožadoval penalty, tak souhlas, on ale hned chtěl hrát dál,“ nechápal obránce Fenerbahce.

Slovenští fotbalisté se zlobí na rozhodčího
Slovenští fotbalisté se zlobí na rozhodčího

Právě srbský sudí Milorad Mažič  v tomto kvalifikačním cyklu slovenského hráče už jednou vyloučil – proti Anglii poslal předčasně do sprch právě Škrtela. „Už to tak je, s tím nic neuděláme, ale u tohoto rozhodčího to není poprvé. Už první karta, kterou Mak dostal, byla za jeho první faul v zápase. Takové věci se však stávají a rozhodně to Róbertovi nikdo nebude vyčítat,“ uvedl 32letý stoper.

Porážku vlastním gólem těsně v závěru však nemohl rozdýchat. „Radši jsme měli prohrát 0:3 a mohlo by se psát, že jsme hlupáci, co si to pokazili sami. Takhle to obrovsky bolí,“ dodal Škrtel.

Nezvládnutí závěru dobře rozehrané kvalifikace mrzelo i trenéra Kozáka. „Byli jsme perfektně nachystaní, ale to oslabení bylo velkým zásahem do zápasu. Co se týká gólu, ten padl po naší taktické chybě. Teď máme tři dny na to, abychom se připravili na poslední zápas,“ dodal.

Ani ten však nemusí Slovensku zajistit baráž. Hamšík a spol. musí porazit Maltu a doufat, že Skotsko nevyhraje nad Slovinci.

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Anglie 10 8 2 0 18:3 26
2. Slovensko 10 6 0 4 17:7 18
3. Skotsko 10 5 3 2 17:12 18
4. Slovinsko 10 4 3 3 12:7 15
5. Litva 10 1 3 6 7:20 6
6. Malta 10 0 1 9 3:25 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud