15. listopadu 2017 • 12:34

Předposlední letenky do Ruska! Austrálie slaví výhru a postup na MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Austrálie se stali předposledním 31. účastníkem mistrovství světa v Rusku. V odvetě interkontinentální baráže porazili v Sydney Honduras 3:1 díky hattricku kapitána Milea Jedinaka, který v 54. minutě otevřel skóre tečovanou střelou z přímého kopu a pak proměnil dvě penalty. Alberto Elis v nastavení už jen snížil. První zápas v San Pedro Sula skončil bez branek.



Austrálie postoupila na světový šampionát počtvrté za sebou a celkově popáté. Během kvalifikace odehrála 22 utkání. Honduras nevyužil šanci vybojovat třetí postup na závěrečný turnaj po sobě.

Poslední účastník mistrovství světa v příštím roce vzejde ze souboje mezi Peru a Novým Zélandem, jenž vyvrcholí v noci na čtvrtek SEČ. Úvodní zápas skončil bez branek.

Jedinak chyběl Austrálii kvůli zranění v závěru asijské kvalifikace o šampionát v Rusku a v interkontinentální baráži prožil povedený návrat. V 54. minutě odvety dokázal zlomit honduraskou defenzivu z přímého kopu těsně za vápnem, který mimo dosah brankáře tečoval střídající Henry Figueroa.

V 71. minutě argentinský rozhodčí Pitana k velké nevoli hostů odpískal penaltu za ruku Bryana Acosty a Jedinak zvýšil, přestože brankář Escober vystihl směr střely.

Pět minut před koncem třiatřicetiletý australský záložník s chorvatskými kořeny zkompletoval hattrick, když s přehledem proměnil další pokutový kop po faulu Palaciose. Ve čtvrté minutě nastavení po rohu z dorážky snížil Elis, ale už nemohl nic změnit na australském postupu na šampionát, který po závěrečném hvizdu oslavili domácí spolu se 77 tisíci diváky velkolepým ohňostrojem.

Interkontinentální baráž kvalifikace MS ve fotbale 2018 - odveta:

Sydney: Austrálie - Honduras 3:1 (0:0)

Branky: 54., 72. z pen. a 85. z pen. Jedinak - 90.+4 Elis. První zápas: 0:0, postoupila Austrálie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud