12. června 2018 • 22:12

Zákaz působení ve fotbale? Blatter na MS přesto přijede, pozval ho Putin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý předseda mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter se chystá přijet na mistrovství světa do Ruska, přestože má šestiletý zákaz působení ve fotbale. Podle svého mluvčího dostal dvaaosmdesátiletý švýcarský funkcionář pozvání od ruského prezidenta Vladimira Putina.



Blatter vedl FIFA sedmnáct let, v nejvyšší funkci byl i v době, kdy Rusko vyhrálo volbu pořadatele letošního MS. V roce 2015 dostal od etické komise FIFA trest za ilegální platbu dvou milionů švýcarských franků Michelu Platinimu za údajnou poradenskou činnost. Potrestán byl i bývalý šéf UEFA Platini.

FIFA se nyní podle agentury Reuters k Blatterově návštěvě MS nevyjádřila. Už loni na podzim, kdy se objevily první zprávy o Putinově pozvání, však vedení světového fotbalu uvedlo, že v Blatterově přítomnosti na turnaji nevidí problém.Blatter se ještě nerozhodl, kdy do Ruska přicestuje a které zápasy navštíví.

Na čtvrteční zahajovací ceremoniál a následné utkání Ruska se Saúdskou Arábií však podle mluvčího určitě nedorazí.Putin se před časem nechal slyšet, že by si Blatter za vedení světového fotbalu zasloužil Nobelovu cenu. Dodal také, že nevěří, že by byl Blatter zapleten do korupčního skandálu FIFA, který před třemi lety vedl k jeho pádu.

Podle dřívějšího vyjádření Kremlu dostal pozvání navštívit šampionát také Platini, další Putinův "starý přítel".

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud