Radek Špryňar
12. června 2018 • 20:13

Reportér Sportu z Ruska: Překupníci mají před MS žně, 27 tisíc za lístek!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Tik. Tak. Tik. Tak. Hodiny odpočítávají poslední chvíle před startem honosné fotbalové hostiny. Mistrovství světa v Rusku, suverénně nejsledovanější sportovní akce roku, začne už ve čtvrtek v Moskvě zápasem domácí „komandy“ se Saúdskou Arábií. V megapoli finišují přípravy, na závěrečné práce dohlíží Vladimir Iljič Lenin a překupníci mají žně.



Obří město tepe svým klasickým životem, přesto je něco jinak. Na letiště Šeremetěvo se slétají vzácné návštěvy. Dvaatřicet fotbalových celků si to během nadcházejícího měsíce rozdá o fotbalový trůn. Až na pár výjimek jsou všechny výpravy v Rusku.

Dva dny před turnajem všechno šlape, jak má. Po příletu si každý návštěvník může zdarma vzít průvodce Moskvou. První strany jsou logicky věnované fotbalovému svátku, jemuž dominuje podrobný rozpis turnaje a klíčové informace pro fanoušky. Kudy se nejlépe dopravit ke stadionům Lužniki a Spartaku, na jaké stanici metra vystoupit. Nechybí ani kouzelná věta, že v hlavním městě Ruska je velmi bezpečno, na což dohlíží pracovitá policie.

V pořádku, uvidí se… Zatím je vážně klid. Ale tisíce fanoušků teprve dorazí. Je fakt, že policie hlídkuje na každém rohu, v každé stanici metra.

Samotní Rusové ale naříkají. Tedy ti, na které se nedostaly vstupenky. Překupníci mají žně. Redaktora iSport.cz před vstupem na majestátný stadion Lužniki s kapacitou 81 tisíc diváků oslovilo několik žadonících fanoušků s prosbou o vstupenku.

Konverzace se pokaždé vedla zhruba v tomto duchu.

„Nemáte na čtvrtek lístek?“

„Nemám, jsem novinář.“

„Sháním na náš zápas. Pro nás Rusy se prodávali ve čtyřech etapách, ale ani jednou se na mě nedostalo.“

„To vám nepomohu. Omlouvám se.“

„Víte, spekulanti chtějí hrozné peníze.“

„Kolik?“

„Sedmdesát osm tisíc rublů…“

ANKETA: Na jaké hráče na MS se nejvíce těší čeští fotbalisté? Odpovídali Kadeřábek i Švancara
Video se připravuje ...

Všichni hovořili o podobné cifře, ty se lišily jen kosmeticky, řádově v tisících rublech. Při současném kurzu jde o částku převyšující 27 tisíc korun. Ufff… Přitom v předprodeji měly nejluxusnějí lístky hodnotu 11,5 tisíce korun, ty nejlevnější se daly pořídit za pouhých 4,5 tisíce.

A s koncem turnaje bude ještě hůř.

Každopádně na čtvrtek se všichni těší. Fotbalové setkání má zahájit ruský prezident Vladimir Putin . Během okázalé slavnosti se představí jako největší hvězda globální pěvecká ikona Robbie Williams , dále ruská uznávaná sopranistka Aida Garifullinová a své si řekne také brazilský ofenzivní génius Ronaldo, dvojnásobný mistr světa.

Na vše bude ze žulovitého podstavce dohlížet Vladimir Iljič Lenin . Před vstupem na stadion Lužniki se tyčí monumentální socha vůdce Velké říjnové revoluce a de facto zakladatele Sovětského svazu. Pro fanoušky ze všech kontinentů jde o velmi vděčný námět na selfie.

Poněkud úsměvné…

Vstupenky na mistrovství světa lze koupit jen na vlastní jméno, k identifikaci fanoušků bude sloužit toto "ID Center"
Vstupenky na mistrovství světa lze koupit jen na vlastní jméno, k identifikaci fanoušků bude sloužit toto "ID Center"

ANKETA: Kdo vyhraje MS? Němci, shodují se čeští fotbalisté
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Komu budou fandit na MS? Barák Islandu, Koubek Francii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud