14. června 2018 • 13:39

Divokých 29 hodin pro Španělsko. Jak se zrodil bleskový pád trenéra?

Autor: iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl veletoč, který nemá obdoby. Těsně před začátkem mistrovství světa se otřásl španělský fotbal. Trenér Julen Lopetegui skončil ve funkci reprezentačního kouče jen několik hodin poté, co bylo oznámeno jeho angažmá v Realu Madrid. Jak se rodila šokující rošada, při které ho ve funkci nahradil dosavadní sportovní ředitel španělského fotbalového svazu a bývalý reprezentant Fernando Hierro?



Úterý - 17:00

Tento moment všechno odstartoval! Real Madrid oznamuje angažování nového trenéra. Mluvilo se o Antoniu Contem, Arsénu Wengerovi či Mauriciu Pochettinovi, ale volba padla nečekaně na Julen Lopeteguia. O tom, že převezme posledního vítěze Ligy mistrů po Zinedinu Zidanovi, se dozvídá také prezident španělského fotbalového svazu Luis Rubiales na moskevském kongresu FIFA. Ovšem jen s pětiminutovým předstihem. Tím si Lopetegui zpečetil svůj osud.

Úterý - půlnoc

Šéf španělského fotbalu reagoval rychle. Rubiales přilétá do Krasnodaru, kde se nachází během MS v Rusku základna španělského týmu. V hlavě už má další postup... Další překvapení bude následovat.

Středa - ranní hodiny

Probíhají jednání mezi vedením španělského svazu a trenérem Lopeteguiem. Ten se snaží přesvědčit, že by měl u reprezentace, s níž neprohrál od roku 2016 ani jeden zápas, zůstat. Nicméně nedávno prezident španělského svazu je neoblomný ve svém rozhodnutí ho odvolat. Jeho názor nezměnila ani intervence hráčů. Sergio Ramos, Andres Iniesta, David Silva, Gerard Pique, Sergio Busquets, či Pepe Reina se trenéra zastali a chtěli, aby u týmu zůstal.

Středa - 12:00

V tiskové místnosti v Krasnodaru oznámil Luis Rubiales, že byl Julen Lopetegui odvolán z postu hlavního trenéra Španělska. A vysvětlil proč. „Možná by vše dopadlo jinak, kdyby byl přístup druhé strany jiný a byli jsme informováni včas," zdůraznil rozlobený Rubiales a dodal: „Vítězství je důležité, ale existují důležitější věci, jako například způsob jednání. To je důvod, proč jsme byli nuceni trenéra odvolat." 

Šéf španělského fotbalu Luis Rubiales na tiskové konferenci oznámil překvapivou zprávu o propuštění trenéraFoto Reuters

Středa - 13:30

Čekání na jmenování nového trenéra netrvá dlouho. Stává se jím padesátiletý Fernando Hierro, který dosud jako hlavní kouč působil pouze v druholigovém Oviedu.

Středa - 14:00

Julen Lopetegui opouští krasnodarské sídlo španělské reprezentace. Nedostává možnost vyjádřit se k situaci. Tak by měl učinit až na tiskové konferenci Realu Madrid, na níž bude oficiálně představen jako jeho nový trenér. Měla by se uskutečnit ve čtvrtek kolem 19. hodiny.

Středa - 18:00

Před zahájením večerního tréninku Španělů probíhá tisková konference s novým trenérem Fernandem Hierrem. Nemůžeme dovolit, aby se tyto dva dny staly výmluvou a příčinou nějakého neúspěchu," uvedl Hierro.

Středa - 22:00

Návrat domů! Julen Lopetegui se ještě ve středu večer vrátil z ruského Krasnodaru domů do Španělska. „Jsem velmi zklamaný. I tak věřím, že můžeme na mistrovství světa uspět," řekl krátce novinářům v příletové hale. 

Odvolaný španělský trenér Julen Lopetegui po příletu do ŠpanělskaFoto Profimedia.cz

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud