15. června 2018 • 10:39

Ruské opory na MS? Cíl top klubů i talent, co udělal problém Realu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Euforie ruského záložníka! Střídající Denis Čeryšev vstřelil druhou branku ruského týmu proti Saúdské ArábiiEuforie ruského záložníka! Střídající Denis Čeryšev vstřelil druhou branku ruského týmu proti Saúdské ArábiiFOTO: Reuters

    Úvodní zápas fotbalového MS v Rusku už je minulostí. Domácí Rusové smetli v Moskvě výběr Saúdské Arábie jasně 5:0. Výrazně se pod výhru podepsala dvojice Aleksandr Golovin a Denis Čeryšev. O prvního se zajímají přední evropské kluby, druhý už má za sebou angažmá v Realu Madrid. Co jsou ruští tahouni zač? Podívejte se v článku.

  • Arťom Dzjuba

    Ruský útočník Arťom Dzjuba slaví vstřelený gól na MSFoto Reuters

    Pozice: útočník
    Klub: Arsenal Tula
    Bilance na MS: 1 gól

    Kdysi jeden z velkých talentů ruského fotbalu, avšak sráží ho jeho přístup. Ve Spartaku Moskva měl problémy s trenérem Unaiem Emerym. V Zenitu Petrohrad se nedokázal prosadit. V minulém roce měl za Rusko startovat na Konfederačním poháru FIFA, ale na poslední chvíli se z nominace omluvil. Oficiálně kvůli zranění, podle zákulisí kvůli neshodám s trenérem Čerčesovem.

    Z reprezentace na rok vypadl a vrátil se až před MS. Ruský kouč si jej schoval do druhého poločasu jako žolíka a 196 centimetrů vysoký forvard se mu odvděčil trefou na 3:0.

    FAKTA MS: Den první. Rusové zničili Saúdskou Arábii
    Video se připravuje ...

  • Aleksandr Golovin

    Aleksandr Golovin řídil výhru Ruska nad Saúdskou ArábiíFoto Reuters

    Pozice: záložník
    Klub: CSKA Moskva
    Bilance na MS: 1+2

    Už před šampionátem kolem něj kroužila spousta klubů. Největší zájem o 22letého záložníka má italský Juventus, vyptával se však na něj i Arsenal. Právě proti němu se šikovný středopolař ukázal v Evropské lize, kde z přímého kopu překonal Petra Čecha.

    A podobně se vyšvihl i v úvodním utkání MS. Na dvě branky Rusů přihrál a uzavřel skóre parádní trefou z přímého kopu. Pokud jeho cena před šampionátem startovala na 20 milionech eur, minimálně o několik dalších milionů poskočila ještě výš.

    "Teď se soustředím jen na úspěch na šampionátu, ale zájem Juventusu mě vážně těší," prozradil Golovin, jaké nabídce by on sám dal přednost. Zástupci CSKA Moskva, jemuž šikovný záložník patří, za něj před šampionátem údajně požadovali 20 milionů eur, avšak už po úvodním duelu chtějí podle ruských médií víc.

    I přes své mládí se rodák ze Sibiře stačil vypracovat mezi největší opory nejen v klubu, ale i v reprezentaci. Na předloňském Euru ve Francii odehrál všechny zápasy, loni na Poháru FIFA nevynechal ani minutu. Rusové však pokaždé vypadli už v základní skupině.

    Ruský ofenzivní záložník Denis Čeryšev slaví jeden z gólů proti Saúdské Arábii
    Ruský ofenzivní záložník Denis Čeryšev slaví jeden z gólů proti Saúdské Arábii

  • Denis Čeryšev

    Ruský záložník Denis Čeryšev slaví svou branku proti Saúdské ArábiiFoto Reuters

    Pozice: křídelník/útočník
    Klub: Villarreal
    Bilance na MS: 2 góly

    Ačkoliv je to Rus, od mala žije ve Španělsku. S fotbalem začínal v akademii Realu Madrid. Nejvíce se však v jeho dresu proslavil v roce 2015, když jej trenér Rafael Benítez postavil do pohárového utkání s Cadízem, ale 27letý křídelník nesměl nastoupit kvůli trestu z předešlé sezony, který obdržel v dresu Villarrealu. Vedení klubu na to přišlo až po utkání a Real za to později vyřadili z poháru.

    Čeryšev se poté objevil na hostování ve Valencii a v létě 2016 jej natrvalo odkoupil Villarreal. Do MS šel pouze v roli náhradníka, ale kvůli zranění Alana Dzagojeva v prvním poločase se Saúdskou Arábií se dostal na hřiště už v prvním poločase. Jeho přínos pro tým? Dva parádní góly.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud