15. června 2018 • 04:40

Putin narušil tiskovku Rusů. Hrajte takhle dál, gratuloval trenérovi

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva nejslabší týmy na turnaji, neslavně vyhlížející mužstvo hostitelské země... Tyhle předsudky, které provázely úvodní zápas mistrovství světa, zadupali Rusové do země. Saúdskou Arábii přejeli zkušeně 5:0 a po nejjednoznačnějším prvním zápasu šampionátu od roku 1934 získali potřebný respekt. S gratulací nezapomněl přispěchat ani prezident Vladimir Putin.



Horší výprask než Arabové zažili na nejprestižnějším turnaji už jen Američané, když v roce 1934 podlehli Itálii 1:7. Azzura nakonec celý šampionát vyhrála. Takové ambice Rusko nejspíš mít nemůže, suverénním výkonem proti Saúdské Arábii na úvod domácího šampionátu ale jistě mnohé překvapilo.

"Takový výsledek jsme vážně nečekali, ale předvedenou hru ano. Jasně jsme ukázali, že chceme být důstojným soupeřem," liboval si na tiskové konferenci po zápase ruský trenér Stanislav Čerčesov. Na chvilku ale musel od žurnalistů odběhnout.

Nevolala příroda, ale sám nejvyšší představitel Ruska, prezident Vladimir Putin. "To byla hlava státu," potvrdil Čerčesov hned poté, co zpět usedl na své místo. "Řekl mi, abych svému týmu poděkoval za předvedený výkon a požádal mě, abychom takto hráli dál," sdělil stroze.

Čerčesov se ani velkou výhrou nenechal zviklat. "Jsme na dobré cestě, ale na tenhle zápas musíme hned zapomenout a soustředit se na další," řekl jasně kouč Rusů, které v úterý čeká Egypt v čele s Mohamadem Salahem.

Ruský prezident Putin si zápas užíval v lóži po boku prezidenta FIFA Gianniho Infantina a korunního prince Saúdské Arábie Mohameda bin Salmána. A minimálně dva z nich se po celý zápas dobře bavili.

ANKETA fotbalistů: Video na MS? Koubek má obavy, ostatní to chválí
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kde budou sledovat MS? Švancara z gauče, Vízek u piva
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kdo bude černý kůň MS? Kadeřábek přeje Belgii, Barák Islandu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud