2. července 2018 • 23:06

Experti žasnou nad Belgií: rozhodl efektivní Fellaini i geniální brejk

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl infarktový finiš! Do závěrečného hvizdu, který by osmifinále mezi Belgií a Japonskem (3:2) poslal do prodloužení, zbývalo jen několik sekund, a míč byl zrovna v rukou Thibauta Courtoise. Belgičané se ale po rychlé rozehrávce jen za 10 sekund dostali před branku soupeře, kde Nacer Chadli zasadil rozhodující úder. Efektivita a bojovnost "Rudých ďáblů," kteří po Inuiho trefě na 2:0 vypadali na ručník, sklízí samou chválu.



Roberto Martínez se za stavu 0:2 odhodlal k nečekanému tahu. Na lavičce nechal sedět ofenzivní sílu v podobě Michyho Batshuayie a do hry poslal vytáhlého středopolaře Marouanea Fellainiho a nevyzpytatelného křídelníka Nacera Chadliho. Ať to bylo štěstí, nebo mistrovská volba, vyšlo to dokonale.

Fellaini se jen deset minut po nástupu na hřiště dostal k hlavičce, díky které Belgie srovnala krok. "Můžete ho mít rádi, můžete ho nenávidět, ale musíte uznat, že je efektivní," pochválil často kritizovaného záložníka bývalý kapitán Manchesteru United Rio Ferdinand ve studiu BBC.

"Byl to skvělý centr od Hazarda, ale Fellaini se dostal velmi vysoko a nikdy nespustil oči z míče. Skvělé," poklonil se další expert Martin Keown, někdejší zadák Arsenalu.

Ještě větší šok přichystala závěrečná akce, kdy se míč během pouhých deseti sekund dostal z pokutového území Belgie až k vápnu Japonců, kde Kevin de Bruyne nachystal finální příhrávku. Tu Romelu Lukaku chytře pustil za sebe na Nacera Chadliho, který překonal gólmana Kawašimu a zlomil srdce japonských fanoušků.

Neuvěřitelná otočka! Belgičané prohrávali 0:2, přesto dokázali zápas zvrátit, vyhrát 3:2 a postoupit
Neuvěřitelná otočka! Belgičané prohrávali 0:2, přesto dokázali zápas zvrátit, vyhrát 3:2 a postoupit

"De Bruyne nebyl v tomto zápase moc užitečný, ale když šlo do tuhého, zařídil vítěznou branku. Tohle může být pro Belgii velký moment, po celý zbytek turnaje," okomentoval Ferdinand, který věří, hrdinný obrat může "Rudé ďábly" nabudit před těžkým čtvrtfinálovým mačem s Brazílií.

Belgie koneckonců předvedla něco, co se dlouho nikomu nepovedlo. Výhru dokázali ze zápasu vyřazovací části MS, ve kterém prohrávali 0:2, vykřesat naposledy Němci proti Anglii v roce 1970.

"Nechci si to přiznat. Cítím to jako tragédii, ale musím uznat prohru," prohlásil na tiskové konferenci Akira Nišino, hlavní kouč Japonců.

Zatímco jeho svěřenci opouštějí turnaj s hlavou svěšenou, Roberto Martínez a spol. můžou do souboje s Brazílií vletět bez bázně. Když zvládli téměř jistě prohraný mač, ani největší favorit turnaje jim nemusí stát v cestě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud