5. července 2018 • 16:13

Monumentální krádež, řekl Maradona o postupu Anglie. FIFA ho pokárala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný argentinský fotbalista Diego Maradona dráždí svým chováním na mistrovství světa představitele mezinárodní federace FIFA, jejímž je v Rusku hostem v programu legend. Naposledy činovníky rozzlobila Maradonova kritika výkonu amerického rozhodčího Marka Geigera v osmifinále mezi Anglií a Kolumbií, za což mistra světa z roku 1986 důrazně pokárala. Maradona okamžitě přispěchal s omluvou.



Sedmapadesátiletý Maradona, jenž byl před úterním závěrečným osmifinále vyfotografován v kolumbijském dresu, v rozhovoru pro venezuelskou televizi zápas označil za "monumentální krádež". Kolumbijci prohráli s Anglií po penaltovém rozstřelu a po utkání si na Geigera stěžovali.

"Velmi nás mrzí, když čteme taková prohlášení od hráče, který se zapsal do historie našeho sportu," uvedla FIFA v prohlášení s tím, že Maradonovy narážky byly "naprosto nevhodné a zcela nepodložené".

Maradonova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. "Připouštím, že v rozrušení nad vyřazením Kolumbie jsem řekl některé věci, které jsou nepřijatelné. Omlouvám se FIFA i jejímu prezidentovi. Jakkoli někdy mohu mít názory, které jsou v rozporu s některými výroky rozhodčích, absolutně uznávám jejich práci. Dělat rozhodčího není snadné," uvedl bývalý mistr světa a někdejší trenér argentinské reprezentace na sociální síti.

Ivan Hašek v OVERTIMU: Trenér Maradona, to je show pro lidi. Teď ho střídá na lavičce
Video se připravuje ...

Maradona už na sebe v Rusku upozornil výhrůžným gestem na adresu jihokorejského fanouška během utkání Argentiny s Islandem (1:1) či oslavou postupového gólu svých krajanů v závěrečném duelu ve skupině s Nigérií (2:1) se zdviženými prostředníčky. Okamžiky extáze navíc střídal s chvílemi letargie, kdy se zdálo, že usíná. Po utkání musel být v zákulisí ošetřen.

Po vyřazení Argentinců v osmifinále s Francií zase zkritizoval kapitána Lionela Messiho, kterého přirovnal ke komiksové postavě, i trenéra Jorgeho Sampaoliho za špatně zvolenou taktiku.

Kontroverzní Maradona, jenž se jako hráč zúčastnil čtyř světových šampionátů a na MS 2010 v Jihoafrické republice vedl Argentinu jako trenér, v minulosti bojoval se závislostí na drogách a alkoholu. Po předávkování kokainem v roce 2000 málem zemřel. Bývalá hvězda Neapole v současnosti působí jako předseda běloruského klubu Dinamo Brest.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud