10. července 2018 • 21:53

Francie - Belgie 1:0. První finalista MS, Umtiti rozhodl ze standardky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Francie se stali prvními finalisty mistrovství světa v Rusku. Výběr galského kohouta v semifinále porazil Belgii gólem Samuela Umtitiho z 51. minuty 1:0 a o zlato z MS si zahraje potřetí v historii. V nedělním finále v Moskvě Francouzi narazí na vítěze středečního druhého semifinále mezi Chorvatskem a Anglií. Živou diskuzi v redakci Sportu s trenéry Lubošem Kozlem a Petrem Havlíčkem sledujte ZDE »



Góly

Domácí: 51. Umtiti

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) – Giroud (85. N'Zonzi).

Hosté: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (90+1. Batshuayi), M. Dembélé (60. D. Mertens), Witsel, Fellaini (80. Carrasco), De Bruyne – R. Lukaku, E. Hazard (C).

Náhradníci

Domácí: Aréola, Mandanda, Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin

Hosté: Casteels, Mignolet, Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, Mertens

Karty

Domácí: Kanté, Mbappé

Hosté: E. Hazard, Alderweireld, Vertonghen

Rozhodčí

Cunha – Taran, Espinosa

Stadion

Krestovsky stadion (Petrohrad)

Souboj dosud neporažených celků na turnaji rozhodl v Petrohradu roh, po němž se hlavou prosadil obránce Umtiti. Francie připravila Belgičanům první porážku po 24 zápasech.

"Rudí ďáblové", kteří jako jediní vyhráli v základní hrací době všech pět předchozích zápasů na šampionátu včetně čtvrtfinále s Brazílií, na premiérové finále nedosáhli a v sobotu si s poraženým týmem z druhého semifinále zahrají o bronz. Budou usilovat o první cenný kov z MS v historii.

Francie bude ve finále hrát o druhé zlato z mistrovství světa po triumfu v roce 1998 na domácí půdě. O osm let později tým galského kohouta v souboji o vítěznou trofej podlehl Itálii.

Do prvního semifinále v Rusku lépe vstoupili Belgičané a po čtvrthodině se do šance dostával Hazard, který místo přihrávky zvolil střelu z úhlu a těsně minul. Ve 22. minutě se z otočky protlačil k ráně k tyči Alderweireld a Francii zachránil skvělým zákrokem brankář Lloris.

Pět minut před přestávkou měl největší šanci první půle výběr galského kohouta. Mbappé vysunul Pavarda, který šel z úhlu sám na branku, ale belgický gólman Courtois střelu dokázal vyrazit na roh. Už devátý z posledních 12 semifinálových zápasů na MS skončil po první půli 0:0.

Francie si stejně jako při čtvrtfinále s Uruguayí pomohla k vedení standardkou. Na Griezmannův roh si v 51. minutě naběhl stoper Umtiti, přetlačil Fellainiho a hlavou otevřel skóre. Stoper Barcelony si připsal třetí reprezentační trefu.

Na šampionátu v Rusku padlo ze standardních situací už 69 branek, což je téměř 44 procent všech gólů. Čtyři z posledních šesti francouzských branek v semifinále MS dali obránci.

Po Mbappého patičce mohl záhy přidat pojistku Giroud, ale jeho střelu zablokoval Dembélé. Toho po hodině hry vystřídal Mertens a po jeho centrech měli šance De Bruyne s Fellainim, ani jeden však Llorise neohrozil.

Belgičané se tlačili za vyrovnáním, ale francouzský gólman si poradil i s Witselovou střelou. Na druhé straně pak nedal pojistku Tolisso a páté z posledních devíti semifinále na MS skončilo 1:0.

Francie porazila v semifinále MS Belgii a slaví postup do finále
Francie porazila v semifinále MS Belgii a slaví postup do finále

Francie hraje z bloku, který může prorazit Hazard. Lukaku není tolik vidět, myslí si Kozel
Video se připravuje ...

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

FAKTA MS: Finále si zahraje Francie. Belgii vynulovala skvělá obrana
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud