26. března 2021 • 21:15

Německo zmírnilo omezení, Darida či Schick ale na Belgii stejně nepřijedou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice svitla naděje, že by čtveřice hráčů z bundesligy nakonec možná mohla díky uvolnění německých opatření za fotbalovou reprezentaci nastoupit i v sobotním domácím utkání kvalifikace mistrovství světa proti Belgii, rychlý přesun Daridy a spol. do Česka se však podle informací Sportu konat nebude.



Brankář Jiří Pavlenka z Brém, obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, útočník Patrik Schick z Leverkusenu a Darida nastoupili ve středečním úvodním kvalifikačním utkání proti Estonsku na neutrální půdě v polském Lublinu, kam byl zápas přeložen po zpřísnění koronavirových opatření v pobaltské zemi.

Jelikož v Německu dosud platila po návratu z Čech karanténní povinnost, kvarteto mělo sobotní zápas v Praze vynechat. Spolková vláda ale odebrala Česko z rizikových oblastí s výskytem nových mutací koronaviru a trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý teoreticky mohl krajánky z bundesligy využít i proti Belgičanům.

„K aktualizaci hygienických opatření vůči jiným státům došlo v Německu až v podvečerních hodinách. Komunikujeme s kluby a prověřujeme aktuální stav, nicméně situace se neustále vyvíjí. Čekáme především na vyjádření hygienických autorit na německé a české straně a také od bundesligových klubů,“ řekl novinářům mluvčí české reprezentace Petr Šedivý.

Třeba Hertha už informovala na Twitteru, že Belgičan Boyat a Slovák Pekarík se už připojili k reprezentačním týmům, uvolnit by byla ochotná i Vladimíra Daridu. Verdikt jednání s příslušnými úřady a kluby nakonec ale zní, alespoň podle informací Sportu: Ne.

Belgii ze stejného důvodu chybí Thomas Meunier, Thorgan Hazard a Koen Casteels.

Podle informací z minulého týdne měla česká čtveřice z bundesligy kvůli pandemickým omezením chybět i v závěrečném březnovém utkání v úterý ve Walesu. Poté ale došlo v Německu ke změkčení opatření při cestách z Velké Británie a kvarteto by mohlo do Cardiffu odcestovat.

PRVNÍ DOJEM: Češi proti Estonsku ukázali, jak bušit do plných. Na Schicka je spoleh
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49. Provod

Hosté: 60. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Vaclík – Coufal, O. Čelůstka, Kúdela, Bořil – Holeš – Provod (90+4. Pekhart), Souček, Barák (78. Pavelka), Jankto (61. Masopust) – Krmenčík (78. Vydra).

Hosté: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Castagne, De Bruyne, Dendoncker, Tielemans – D. Mertens (56. Trossard), R. Lukaku, Chadli (56. Foket).

Náhradníci

Domácí: Mandous, Malínský, Masopust, Matějů, Pavelka, Pekhart, Pešek, Vydra, Zima, Nguyen, Stronati

Hosté: Kaminski, Mignolet, Batshuayi, Benteke, Doku, Foket, Januzaj, Mechele, Praet, Saelemaekers, Trossard, Vanaken

Karty

Domácí: Souček

Hosté: Castagne, Vertonghen

Rozhodčí

Collum – Connor, McGeachie (vš. SCO)

Stadion

Návštěva

bez diváků diváků

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud