5. září 2021 • 09:47

Rumunská vendeta! Stanciovi pomohlo volno od Trpišovského, zářil i Nita

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý rok zde Rumuni přišli prohrou 1:2 v baráži EURO 2020 o poslední naději na účast. Letos naopak v Reykjavíku zvítězili 2:0 a mohou stále snít o mistrovství světa v Kataru. „Loňský neúspěch nás velice motivoval a tato výhra pro nás znamená hodně,“ liboval si muž zápasu, Nicolae Stanciu, který na první branku nahrál a druhou sám vstřelil. Společně s Florinem Nitou budou chtít potvrdit důležitou výhru v neděli od 20:45 proti Lichtenštejnsku.



Nicolae Stanciu zatím nezažívá zrovna ideální vstup do nové sezony. Se Slavií bude hrát pouze Konferenční ligu, sám si zatím připsal jen jednu, i když velice povedenou, asistenci proti Mladé Boleslavi. Fanoušky sešívaných navíc vyděsila jeho absence v Karviné. „Viděli jsme na něm velkou únavu a navíc ho čeká náročný program s reprezentací, takže jsme se rozhodli pustit ho dříve za rodinou v Rumunsku,“ uklidnil je po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

A volno hvězdě sešívaných opravdu prospělo.

„Ve druhém poločase jsme hráli skvěle. Vyčníval Stanciu, jenž táhnul náš tým,“ chválil hráče Slavie po vítězství s Islandem bývalý rumunský reprezentant Ilie Dumitrescu. „Byl motorem našeho národního týmu. Platný na obou koncích hřiště. Nejprve se štěstím asistoval u první branky, a poté se sám po skoro třech letech znovu prosadil v národním týmu,“ přidal se sportovní deník Gazeta Sporturilor.

Reprezentanti Nicolae Stanciu (vpravo) s Florinem Nitou slaví výhru nad Islandem
Reprezentanti Nicolae Stanciu (vpravo) s Florinem Nitou slaví výhru nad Islandem

„Odehráli jsme dnes opravdu dobrý zápas. Já sám jsem se cítil skvěle. Jsem vděčný trenérům Slavie, že mě pustili na sraz dříve. Moc lidí nevěřilo, že bychom zde měli vůbec šanci. Slýchali jsme samé skeptické hlasy o tom, že zde prohrajeme. Navíc teď procházíme generační obměnou a máme v týmu spoustu mladých hráčů. O to víc jsem za naše vítězství rád,“ radoval se Stanciu.

Značný podíl na úspěchu rumunské reprezentace měl i Florin Nita. Sparťanský brankář za stavu 0:0 vychytal Birkira Bjarnasona a po Stanciovi měl druhou nejlepší hodnotu InStat indexu.

A velké výkony zástupců FORTUNA:LIGY přišly právě včas. Kvůli velice zamotané situaci ve skupině J a prohře 2:3 v Arménii bylo pro Rumuny naprosto klíčové na Islandu zvítězit, aby si udrželi nadějnou pozici v boji o mistrovství světa. V dnešním klání s posledním Lichtenštejnskem se od nich očekávají povinné tři body. Hvězda Slavie se ovšem má na pozoru.

„Samozřejmě se nám díky výhře na Islandu lépe dýchá. Nebudeme mít tak svázané nohy, i když se od nás čeká jasné vítězství. Do utkání ale musíme vstoupit s maximální koncentrací, jinak budeme mít velké problémy,“ nehodlá nic podcenit lídr rumunského nároďáku.

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 9 0 1 36:4 27
2. Makedonie 10 5 3 2 23:11 18
3. Rumunsko 10 5 2 3 13:8 17
4. Arménie 10 3 3 4 9:20 12
5. Island 10 2 3 5 12:18 9
6. Lichtenštejnsko 10 0 1 9 2:34 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud