4. října 2021 • 14:35

Kuchta byl dodatečně povolán do reprezentace, čeká ho první sraz

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nominaci české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem dodatečně doplnil na dnešním srazu mužstva v Praze Jan Kuchta z mistrovské Slavie Praha. Čtyřiadvacetiletý útočník se do národního A-týmu dostal poprvé v kariéře. Novináře o tom informoval mluvčí reprezentace Petr Šedivý.



Kuchta už byl v minulosti mezi náhradníky a trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý o něm několikrát uvažoval, premiérovou pozvánku ale dostal až nyní. Bývalý hráč Bohemians 1905, Žižkova, Slovácka, Teplic a Liberce má za sebou řadu startů v mládežnických reprezentacích, v minulosti oblékal dresy českých celků od 18 do 21 let.

Kuchta se v minulé sezoně s 15 góly podělil o vítězství ve střelecké tabulce první ligy. V aktuální nominaci národního mužstva je vedle něj další pětice hráčů ze Slavie.

Reprezentace se dnes dopoledne sešla v Praze. Členové týmu absolvovali antigenní testy na koronavirus a všechny byly s negativním výsledkem. Národní celek si vpodvečer poprvé zatrénuje na Strahově a v dalších dnech se bude chystat na páteční utkání s Walesem v pražském Edenu. O tři dny později nastoupí svěřenci trenéra Šilhavého k venkovnímu zápasu proti Bělorusku. Vzhledem k sankcím od Evropské unie a zákazu letů do Běloruska se duel odehraje na neutrální půdě v Kazani.

Národní tým je v kvalifikační skupině E po pěti z osmi zápasů se sedmi body na druhém místě, třetí Wales má stejně bodů a utkání k dobru. Za přímým postupem míří dosud neporažená Belgie, týmy na druhých místech čeká play off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Belgie 8 6 2 0 25:6 20
2. Wales 8 4 3 1 14:9 15
3. Česko 8 4 2 2 14:9 14
4. Estonsko 8 1 1 6 9:21 4
5. Bělorusko 8 1 0 7 7:24 3

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud