Jan Malý
7. října 2021 • 04:55

Čechům chybí opory: kdo za Coufala s Bořilem? Zkušenost i univerzálové

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
8
  • Kdo v národním týmu nahradí zraněné opory na krajích obrany?Kdo v národním týmu nahradí zraněné opory na krajích obrany?FOTO: Koláž iSport.cz

    Trenéři fotbalového národního týmu řeší nepříjemný rébus. Kým nahradit krajní obránce Vladimíra Coufala s Janem Bořilem, kteří na poslední chvíli vypadli z české nominace na kvalifikační duely proti Walesu a Bělorusku? Deník Sport vybral šest hráčů, kteří by mohli za obvyklé opory naskočit. Podívejte se v GALERII.

  • Tomáš Wiesner (24), Sparta

    Bilance v této sezoně: 17 soutěžních zápasů/ 0 gólů
    Bilance v reprezentaci 1 zápas/ 0 gólů

    Ve Spartě hraje pravidelně pravého beka, navíc je zvyklý kooperovat na straně s Jakubem Peškem. V reprezentaci je ale neprověřený.

  • Aleš Matějů (25), Brescia

    Bilance v této sezoně: 8 soutěžních zápasů/ 0 gólů
    Bilance v reprezentaci: 7 zápasů/ 0 gólů

    Ve druhé italské lize nyní hraje na pozici pravého obránce, v národním týmu dosud nastupoval na levém kraji obrany, absolvoval tam při Bořilově absenci minulý sraz. Je využitelný na obou pozicích.

  • Filip Novák (31), Fenerbahce

    Bilance v této sezoně 7 soutěžních zápasů/ 1 gól
    Bilance v reprezentaci 25 zápasů/ 1 gól

    Za reprezentaci nastoupil naposledy před necelým rokem v Německu, má zkušenosti, jeho hlavním postem je levý bek. Fenerbahce hraje v systému 3 – 4 – 3, kde nejčastěji zastává pozici stopera.

  • Milan Havel (27), Plzeň

    Bilance v této sezoně: 11 soutěžních zápasů/ 2 góly
    Bilance v reprezentaci: 1 zápas/ 0 gólů

    Může hrát na obou krajích obrany, v Plzni je nyní spíš využíván nalevo. Levého beka hrál i při jediném startu za národní tým v přátelském utkání proti Ukrajině. S pravou stranou má ale také dost zkušeností.

  • Tomáš Holeš (28), Slavia

    Bilance v této sezoně 13 soutěžních zápasů/ 1 gól
    Bilance v reprezentaci 16 zápasů/ 2 góly

    Na pravém kraji obrany začínal, vydobyl si na něm přestup z Jablonce do Slavie. Pak se ale našel ve středu zálohy, nyní často alternuje na pozici stopera. Za současné konstelace by na kraji mohl vypomoct.

  • Michal Sadílek (22),Twente Enschede

    Bilance v této sezoně: 8 soutěžních zápasů/ 0 gólů
    Bilance v reprezentaci: 4 zápasy/ 0 gólů

    Taky je to univerzální hráč, který zvládne více pozic. V Twente střídá střed zálohy s postem levého obránce. Může to být zajímavá varianta, ale v reprezentaci hrál zatím vždy uprostřed pole.

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud