8. listopadu 2022 • 11:45

Brazilská láska k fotbalu: euforie z nominace na MS a navíc žádost o ruku

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazílie a fotbal, to prostě patří k sobě. Lásku k milovanému sportu i své zemi dokládají reakce nominovaných reprezentantů na mistrovství světa v Kataru. Ani hvězdy Premier League nebraly ve velké konkurenci za samozřejmost, že je reprezentační trenér „kanárků“ Tite vybere. Velkou radost a emotivní zážitek, který s rodinami prožili, na sociálních sítích sdíleli Antony, Bruno Guimaraes či Richarlison. Dvojnásobnou radost měl Pedro z Flamenga, který hned po nominaci požádal přítelkyni o ruku. I u ní uspěl...



Ne každému se poštěstilo. Brazilský trenér Tite má na výběr jako málokterý reprezentační kouč. Ve finální nominaci na MS v Kataru, které začne už příští neděli, například chybí útočník Liverpoolu Roberto Firmino, který v kvalifikaci o světový šampionát pomohl „kanárkům“ třemi góly v šesti zápasech.

Právě útočník Flamenga Pedro dostal přednost před zkušenějším Firminem. Narozdíl od 31letého internacionála se nedokázal prosadit v Evropě, před třemi lety to zkoušel ve Fiorentině. Pak ale zvolil návrat domů, nyní se i z brazilské ligy (v sezoně 24 z./11 g.) probojoval až na MS.

Když slyšel z televize své jméno v nominaci, rozhodl se navíc Pedro celou situaci vyšperkovat a požádal svoji přítelkyni Fernandu Nogueiraovou o ruku. Ta logicky neměla nic proti. Vždyť jsme v Brazílii a zřejmě každá žena by si přála vzít si fotbalového reprezentanta. Video pak na Twitteru sdílel Pedrův klub Flamengo.

Podobně šťastné zážitky ale pověsily na Twitter i hvězdy Premier League. Byť bez žádosti o ruku. Obrovské štěstí prožil křídelník Manchesteru United Antony, jenž rovněž nominaci sledoval se svými blízkými. Ti byli navlečení v dresech klubu, samotný 22letý útočník pak v modrém reprezentačním trikotu.

Výbuch nadšení celé rodiny sdílel i útočník Tottenhamu Richarlison a záložník Newcastlu Bruno Guimaraes. On sám se při juchání krotil, protože v rukou držel nedávno narozeného synka.

Velkým emocím se nelze divit, všichni zmínění hráči se podívají ve žluto-modrém dresu na světový šampionát vůbec poprvé.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud