Ondřej Škvor
19. listopadu 2022 • 05:00

Tip Sportu: Zlato vyhraje Brazílie, ale... Proti Evropanům naposledy v Česku

Autor: Ondřej Škvor, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katar nabízí průlomový šampionát a přináší s sebou spoustu otázek. Ale ta hlavní nakonec stejně všechny převýší: Kdo mistrovství světa vyhraje? Deník Sport a web iSport.cz říká, že týden před Vánocemi zabalí největší dárek Brazílie. A není v tom zdaleka sám.



Poslední čtyři šampionáty ovládla Evropa. Tomu má být konec. Sázkovky a experti se až nudně shodují, že vítěznou písničku na mistrovství světa zanotují kanárci. Na tom mistrovství, které v Kataru, na území o velikosti Prahy, vykopne první míč už v neděli.

Ronaldo ve finále v Japonsku a Jižní Koreji dvěma góly srazil Německo a dotáhl Brazílii k páté hvězdě. Jenže po téhle slávě trvá už dvacetileté sucho, což je na žlutozelenou zemi posedlou fotbalem bolestivě dlouho.

„Nemůžu se dočkat šesté hvězdičky,“ říká přeslavný Pelé, který se sám zasloužil o tři.

Jeho přání má být vyslyšeno. Brazílie se zarážející silou vévodí odhadům, kdo se stane novým pánem fotbalu. A pozor, není to z povinnosti či pohodlnosti na základě zažitého pravidla, že „Brazílií se nedá nic zkazit“.

Sázkové kanceláře si žádný sentiment nemohou dovolit a třeba v odhadech volebních výsledků bývají přesnější než průzkumy veřejného mínění. A i ony se drtivě shodují – Brazílie. Sázkovky ze zahraničí, kam se podíváte, i ty české.

Takhle to vidí Fortuna:
Brazílie: 5,00
Argentina: 6,50
Francie: 7,50
Anglie: 8,50
Španělsko: 10,00

Víc roků než proher

Kdyby vám nestačily sázkovky, jsou tu i slavní fotbalisté. Mezi nimi se pochopitelně najdou i jiné tipy, ale „kanárci“ mají velké zastání. Pár příkladů.

„Brazílie je můj favorit. Sledoval jsem ji v posledních letech, především v kvalifikaci, a bylo to velmi ohromující,“ tvrdí Jürgen Klinsmann.

„Brazílii bude těžké zastavit. Má obrovskou sílu,“ všímá si Roy Keane.

„Brazílie a Francie, pak Německo, Anglie, Španělsko,“ vidí největší favority

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud