27. prosince 2022 • 17:15

MS ve fotbale ONLINE: Jako Neuer! Druhý Němec se zranil na dovolené

Autor: Michal Kvasnica, Jiří Fejgl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní MS ve fotbale 2022 v Kataru vyvrcholilo strhujícím finále, po kterém slaví titul Argentina a její kapitán Lionel Messi. Sledujte ohlasy po turnaji v naší průběžné ONLINE reportáži na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 21. 12. 2022
12:30
21. 12. 2022
Francie

Zpátky do každodenní práce. Kylian Mbappé dost trpěl při vítání francouzských vicemistrů světa, teď už ale dorazil s úsměvem na trénink svého PSG...

Zprávy ze dne 20. 12. 2022
11:52
20. 12. 2022
Francie

Didier Deschamps podle listu L'Équipe nejspíš zůstane koučem francouzských fotbalistů až do příštího mistrovství světa. Tým pod jeho vedením v neděli prohrál v Kataru finále s Argentinou a po zlatu z Ruska 2018 získal stříbrné medaile. Čtyřiapadesátiletému Deschampsovi zanedlouho skončí smlouva a po Novém roce se má sejít k jednáním s šéfem svazu Noëlem Le Graëtem, jehož podporu stále má.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
21:58
19. 12. 2022
Francie

Francouzské fotbalisty po návratu z Kataru přivítal v centru Paříže nadšený dav, který zaplnil náměstí Svornosti (Place de la Concorde). Podle odhadu stanice BFM TV bylo v okolí obelisku nejméně 15.000 lidí a další v průběhu večera neustále přicházeli. Fotbalisté pozdravili fanoušky z balkonu hotelu Crillon. 

Jako první davu zamávali trenér Didier Deschamps a kapitán Hugo Lloris. Poté se k nim přidal zbytek týmu. Fanoušci skandovali „díky“. Reprezentanti podle komentátorů byli zaskočeni tím, kolik lidí na ně čekalo. Tým, kterému se nepovedlo obhájit titul z roku 2018, přiletěl na letiště Roissy - Charles de Gaulle, odkud odjel autobusem do centra Paříže. Kolonu už z přistávací plochy doprovázel policejní konvoj. Novináři poznamenali, že při vystupování z letadla byla většina členů týmu podmračená, na rozdíl od jásajících fanoušků.

Nad davem vlály francouzské vlajky, zpívala se národní hymna Marseillaisa, lidé troubili na klaksony a odpalovali zábavnou pyrotechniku. Navzdory finálové prohře panovala vítězná nálada. V epicentru oslav neměl signál žádný z telefonních operátorů.

Zklamaný Kylian Mbappé zdraví fanoušky Francouzské fotbalisty vítaly v Paříži tisíce lidí Francouzské fotbalisty vítaly v Paříži tisíce lidí
Zprávy ze dne 19. 12. 2022
20:29
19. 12. 2022
Francie

Francouzi Kingsley Coman a Aurélien Tchouaméni, kteří neproměnili penalty v rozstřelu nedělního finále, byli na sociálních sítích terčem rasistických nadávek. Informovala o tom BBC. Comanův pokus chytil brankář Emiliano Martínez, zatímco Tchouaméni minul. Obhájci zlata z Francie rozstřel prohráli 2:4 a titul získala Argentina. V normální hrací době skončil zápas 2:2 a po prodloužení 3:3.

K podobné situaci došlo už po finále loňského Eura. Po prohře po penaltách s Itálií tehdy čelili rasistickým nadávkám na internetu angličtí fotbalisté Marcus Rashford, Jadon Sancho a Bukayo Saka.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
16:04
19. 12. 2022
Francie

Držitel Zlatého míče Karim Benzema ukončil reprezentační kariéru. Francouzský fotbalista to oznámil den po MS v Kataru, kde kvůli zranění chyběl. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
14:34
19. 12. 2022
Francie

Po nedělní porážce fotbalistů Francie ve finále MS s Argentinou museli francouzští policisté po celé zemi řešit výtržnosti fanoušků. Podle agentury AFP zatkli během nepokojů celkem 227 lidí, asi 40 policistů bylo zraněno. Na pařížském bulváru Champs-Elysées museli policisté použít slzný plyn. Výtržníci po nich házeli předměty a používali hořlaviny a pyrotechniku. Po celé zemi dohlíželo na průběh finálového duelu 14 tisíc členů bezpečnostních sil. V hlavním městě Paříži bylo zatčeno 47 lidí. Policie zasahovala i v Bordeaux, Lyonu, Nice nebo Grenoblu.

Fanouškovské nepokoje v Paříži po prohraném finále MS Fanouškovské nepokoje v Paříži po prohraném finále MS Řádění fanoušků v Paříži během finále MS
Zprávy ze dne 19. 12. 2022
13:15
19. 12. 2022
Francie

Nejčtenější francouzský deník L'Équipe upozornil, že třetí gól Argentiny v nedělním finále neměl být uznaný, pokud by rozhodčí striktně dodržoval pravidla. Ještě předtím, než Lionel Messi dostal v prodloužení míč do branky, totiž na hřiště vtrhli dva náhradníci z lavičky pozdějších šampionů. Jak se uvádí v pravidlech, měl být v tomto případě nařízený přímý kop ve prospěch Francie, upozorňuje deník.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
11:49
19. 12. 2022
Francie

Francouzští fotbalisté opouští Katar po neúspěšné obhajobě, zachytili je při tom fotoreportéři agentury Reuters. Poražení finalisté dorazí domů dnes večer. S fanoušky se setkají jen krátce na náměstí Svornosti, velkolepá sláva na bulváru Champs-Elysées by byla jen v případě, že by obhájili zlato. Program upřesnilo vedení fotbalového svazu. Jeho šéf Noël Le Graët řekl televizi BMF, že hráči byli měsíc pryč a spěchají domů.

Francouzští fotbalisté opouští MS v Kagtaru Francouzští fotbalisté opouští MS v Kagtaru Francouzský útočník Olivier Giroud před odletem z Kataru
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
23:10
18. 12. 2022
Francie

Trenér Francouzů Didier Deschamps přiznal, že bude o své pozici jednat s vedením Francouzské fotbalové asociace. Nejde ani tak o reakci na prohrané finále, které se těžko dá brát za neúspěch. „Na začátku roku mám schůzku s prezidentem FA. Budu s ním diskutovat. Řekl bych to samé, i kdybychom vyhráli, chce to čas,“ řekl poté, co s Les Bleus neobhájil titul na MS.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
22:36
18. 12. 2022
Francie

Zklamané Francouze vyrazil po finálové prohře podpořit i prezident Emmanuel Macron.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
21:50
18. 12. 2022
Francie

Ohlasy francouzského tisku po prohraném finále:

  • „Argentina se stala mistrem světa po fantastickém finále s Francií. Lionel Messi dovedl Argentinu až na vrchol,“ napsal sportovní deník L'Équipe, který v jednom z titulků na svém webu použil i slovní hříčku ve smyslu, že „za všechno může Messi“ (Messi pour tout, namísto fráze „Merci pour tout“, čili díky za všechno). Francouzskou náladu deník vystihl snímkem truchlícího Mbappého, s osmi góly nejlepšího střelce turnaji. „Lionel Messi vstoupil mezi legendy mistrovství světa, ale byl to celý tým, který dokázal vrátit modrobílé na vrchol k třetímu titulu (po letech 1978 a 1986), šestatřicet let po Maradonově partě,“ dodal L'Équipe.
  • „Francouzi úspěšně dvakrát vyrovnali skóre díky třem gólům Kyliana Mbappého. Marně,“ konstatoval deník Libération. Zápas se podle něj vymykal všemu, co se dosud dalo na mistrovství vidět, a Argentinci jej málem vyhráli nadvakrát, než napotřetí uspěli až na penalty. „Fotbal sice nikomu nic nedluží, ale tuto neděli titul světového šampiona získal Lionel Messi, muž sice malé postavy (169 cm), který ale z neuvěřitelného finále vyšel jako obr,“ ocenil Libération. „Upřímnost velí říci, že Argentina si svůj třetí titul zasloužila,“ dodal.
  • „Messi a modrobílí jsou mistry, i přes hrdinství Francouzů a hattrick Mbappého,“ uvedla stanice BFMTV na svém webu. Finále přirovnala k filmovému trháku, který by si přáli vidět všichni, anebo skoro všichni - a v hlavní roli s Messim. Ten konečně získal nejcennější trofej, fotbalový grál a ve svých pětatřiceti letech se může definitivně ucházet o místo v srdcích Argentinců po boku jiného idolu, Diega Maradony. Příběh by to byl krásný i pro Francii, nebýt ovšem toho, že Argentinec triumfoval nad francouzskou reprezentací po krutém penaltovém rozstřelu. Argentinská radost se tak mísí s francouzským smutkem.
  • „Argentina v legendárním finále sesadila z trůnu Francii hrdinného Mbappého,“ píše v titulku Le Figaro. Bláznivý zápas s výjimečnými hráči Messim a Mbappém podle deníku předvedl, jak je fotbal krásný. Argentina v čele s gigantem Messim si svůj třetí titul zasloužila. „Nakonec to byl opravdu legendární zápas, jaký si budeme pamatovat celý život,“ zdůraznil. „I když si fotbaloví bohové nakonec za vítěze vybrali Argentinu,“ dodal.
  • „Francouzská reprezentace prohrála ve finále mistrovství světa na penalty s Argentinou, která byla potřetí ve svých dějinách korunována titulem šampiona. Francouzi nezopakovali úspěch z roku 2018 a nechali si nový titul uniknout. Lionel Messi v 35 letech po sedmi Zlatých míčích vyhrál i své první mistrovství světa,“ napsal Le Monde.
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
20:56
18. 12. 2022
Francie

Zklamání ve Francii: Francouzští fanoušci v barech a restauracích po celé zemi nepřítomně zírali na televizní obrazovky poté, co Argentina v penaltovém rozstřelu porazila Francii ve finále MS. V přeplněném sportovním baru Belushi v Paříži někteří nevěřícně kroutili hlavami, píše agentura Reuters. Po celé Francii dnes bylo rozmístěno více než 14 000 policistů, aby se jakékoliv oslavy nevymkly kontrole. Ve městech Lyon a Bordeaux podle místních úřadů a medií došlo k potyčkám policistů s malými skupinkami mladých lidí.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
20:19
18. 12. 2022
Francie

Anglický fotbalista Geoff Hurst už není posledním hráčem, který dal ve finále mistrovství světa hattrick. Povedlo se to i Kylianu Mbappému, jemuž šampion z roku 1966 na dálku pogratuloval. „Vydržel jsem to dlouho,“ poznamenal Hurst.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
18:26
18. 12. 2022
Francie

Radost v pařížských ulicích poté, co Francie srovnala proti Argentině na 2:2.

Radost v pařížských ulicích poté, co Francie srovnala proti Argentině Radost v pařížských ulicích poté, co Francie srovnala proti Argentině Radost v pařížských ulicích poté, co Francie srovnala proti Argentině
Zprávy ze dne 17. 12. 2022
7:11
17. 12. 2022
Francie

Karim Benzema už je zdravotně v pořádku, svalové zranění ho netrápí, což dokazuje jeho účast v čtvrtečním přípravném utkání Realu Madrid. Údajně se chtěl léčit v Kataru a pak naskočit zpět do akce, ale reprezentaci prý opustil na žádost Didiera Deschampse. A v posledních dnech se řešil Benzemův návrat na šampionát. Mluvilo se o něm, administrativně by nebyl problém. Ale Deschamps to odmítl komentovat. „Další otázku,“ odvětil kouč na tiskové konferenci. Francouzi však momentálně řeší virózu, která kosí tým. A Benzema? Na Instagramu sdílel fotku s otráveným obličejem a vzkazem: „Mě to nezajímá." Můžeme se jen domnívat, co tím čerstvý držitel Zlatého míče myslel...

Vstoupit do diskuse
32

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud