24. listopadu 2022 • 15:55

SESTŘIH: Uruguay - Jižní Korea 0:0. Godín a Valverde pálili pouze do tyčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Uruguaye v úvodním utkání skupiny H mistrovství světa v Kataru remizovali s Jižní Koreou. Na stadionu Education City v Dauhá gól nepadl a asijský celek ve třetím vzájemném duelu na světových šampionátech poprvé neprohrál. Velké šance přitom měli Federico Valverde a Diego Godín. Jejich pokusy však skončili pouze na brankové konstrukci.



Uruguay neprodloužila pětizápasovou vítěznou sérii ve skupinové fázi MS, popáté za sebou ale neinkasovala. V dalším kole čeká Jihoameričany v pondělí Portugalsko. Korea se střetne s Ghanou.

V korejské základní sestavě nechyběl kapitán Son Hung-min, který musel před třemi týdny kvůli zlomenině očnice na operaci. Kanonýr Tottenhamu hrál s ochrannou maskou a na hřišti vydržel celý zápas. Druhý kapitán Diego Godín se ve věku 36 let a 281 dní stal nejstarším uruguayským fotbalistou, jenž nastoupil na MS.

Oboustranně opatrný první poločas mnoho příležitostí ke skórování nenabídl. Poprvé zahrozil až po půlhodině Hwang I-čo, který odehrál 50. reprezentační utkání, z nadějné pozice ve vápně ale přestřelil. Největší šanci měl krátce před pauzou Godín, jehož hlavička po rohu skončila na tyči.

Brankovou konstrukci trefil i v závěru utkání ranou z dvaceti metrů Valverde, jinak se ani ve druhém poločase obraz hry nezměnil. Ani jeden tým nezapsal do statistik střelu do prostoru mezi třemi tyčemi.

Korejci si vylepšili negativní bilanci se čtvrtfinalisty posledního šampionátu a neprohráli s nimi podruhé za sebou.

Sestavy

Domácí: Rochet – M. Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Olivera (79. Viña) – Vecino (79. de la Cruz) – Valverde, Bentancur – Pellistri (88. Varela), L. Suárez (64. Cavani), Núñez.

Hosté: Kim Sung-kju – Kim Džin-Su, Kim Jong-kwon, Kim Min-čä, Kim Mun-hwan – Čong U-jong, Hwang In-pom – Na Sang-ho (74. I Kang-in), I Če-song (74. Son Čun-ho), Son Hung-min (C) – Hwang Ui-čo (74. Čo Kju-song).

Náhradníci

Domácí: Muslera, Sosa, Coates, Rodríguez, Varela, Viña, De Arrascaeta, de la Cruz, Torreira, Ugarte, Canobbio, Cavani, Gómez, Torres

Hosté: Čche Hjon-u, Song Pom-kun, Hong-čchol, Hwang Hi-čchan, Čo Kju-song, Čo Ju-min, Džong Woo-jong, Kim Tchä-hwan, Kwon Čang-hoon, Kwon Kjung-Won, I Kang-in, Päk Sung-ho, Song Min-kju, Son Čun-ho, Jun Čong-kju

Karty

Domácí: M. Cáceres

Hosté: Čo Kju-song, Bento

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (všichni FRA)

Stadion

Education City Stadium, Dauhá

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Již. Korea 3 1 1 1 4:4 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2:2 4
4. Ghana 3 1 0 2 5:7 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud