Jan Vacek
25. listopadu 2022 • 12:44

Anglie o postup: Kane faul „přežil“, ale nastoupí? Žádné riziko, řekl trenér

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úvod šampionátu si lízla exkluzivní karty. Anglie se výhrou nad Íránem 6:2 dostala do pozice, že si už v pátek večer v konfrontaci s USA může zajistit postup do osmifinále. Celé Ostrovy ale řeší naléhavou otázku: Bude k dispozici pomlácený kapitán Harry Kane?



Albion zahájil mistrovství světa šestigólovou hostinou. Harry Kane svým parťákům naservíroval dva chody, do asijského soupeře se ale nezakousl. Přesto byl po pondělním utkání tématem číslo jedna.

Z duelu totiž v 75. minutě odkulhal, což byl pozůstatek hrubého zákroku, který na lídra Anglie vytáhl zkraje druhého poločasu Morteza Púralígandží. Prakticky okamžitě vyšlo najevo, že Kane bude muset s poraněným kotníkem na lékařské testy.

„Musíme počkat na více informací,“ odhazoval od sebe bezprostředně po duelu všetečné dotazy novinářů hlavní trenér Gareth Southgate.

Anglie se rázem začala bát. Přijít o klíčovou figuru hned v prvním mači, to by se rovnalo hotové pohromě. S napětím se proto čekalo, co doktoři Kaneovi sdělí.

Harry Kane s bolestivou grimasou
Harry Kane s bolestivou grimasou

A během středy popadaly po celém ostrovním království tisíce balvanů. Sken totiž neodhalil zranění vážnějšího původu. Kane se proto mohl zapojit alespoň do individuálního tréninku.

„Harry je v pořádku. Ve čtvrtek už s týmem absolvoval kompletní jednotku. Potřebovali jsme stoprocentní jistotu, že nejdeme do jakéhokoli rizika. Vyšetření ale dopadlo dobře,“ oddechl si i Southgate.

To ovšem nemusí automaticky znamenat, že Kane proti Spojeným státům v pátek nastoupí. Je to pravděpodobné, ale Angličané se musejí na celou věc dívat z dlouhodobější perspektivy. Ty opravdu stěžejní bitvy teprve přijdou. O tom, že Albion ze základní skupiny B půjde dál, totiž nepochybuje vůbec nikdo.

„Kane bude na utkání připravený,“ potvrdil Southgate. Ani náznakem však neodkryl, zda plánuje svou hvězdu postavit rovnou do základní sestavy.

Pokud by se rozhodl útočníka Tottenhamu šetřit, na hrotu by ho mohl nahradit někdo z dua Callum Wilson a Marcus Rashford. První jmenovaný dokonce v roce 2018 vstřelil svůj první reprezentační gól právě proti USA.

Sledujte STUIDO iSport.cz před zápasem Anglie-USA, hostem bude expert Václav Kotal Sledujte STUIDO iSport.cz před zápasem Anglie-USA, hostem bude expert Václav KotalFoto Koláž iSport.cz

Anglie Vše o klubu ZDE

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud