Radek Špryňar
11. prosince 2022 • 17:05

Zklamaný Ronaldo promluvil: Měl jsem sen, který skončil. Zmínil i kauzu

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu po šokujícím vyřazení od Maroka viděl celý svět plačícího Cristiana Ronalda. Zhrouceného. Vyřízeného. Zničeného. Portugalsko padlo ve čtvrtfinále mistrovství světa 0:1 a jednomu z nejlepších hráčů historie fotbalu se rozplynul největší kariérní sen – dovést svoji zemi k trofeji světových šampionů. Dnes vydal CR7 prohlášení adresované médiím, kde popisuje vnitřní rozpoložení a popírá údajné snahy v průběhu turnaje opustit tým.



„Vyhrát mistrovství světa pro Portugalsko bylo největším a nejambicióznějším snem mé kariéry. Naštěstí jsem vyhrál mnoho mezinárodních titulů včetně mistrovství Evropy s Portugalskem. Nicméně jsem toužil pro naši zemi vyhrát světový titul, to byl můj největší cíl. Velmi tvrdě jsem za to bojoval. Na pěti šampionátech, kterých jsem se během šestnácti let účastnil vždy po boku skvělých hráčů a podporovaný miliony Portugalců, jsem ze sebe vydal vše. Na hřišti jsem se pokaždé nechal všechno. Nikdy jsem neotočil tvář k boji, nikdy jsem se nevzdal snu vyhrát mistrovství světa. Bohužel v sobotu se rozplynul.“

V průběhu šampionátu se spekulovalo, že Ronaldo chtěl opustit portugalskou výpravu poté, co byl vynechán v základní sestavě pro osmifinálové utkání se Švýcarskem (6:1). Po zápase se k celé kauze vyjádřil trenér Fernando Santos. „Cristianovi jsem oznámil, že nebude v základu. Nebyl s mým rozhodnutím spokojený, což je normální. Pokud kapitán Portugalska začíná osmifinále na lavičce, je pochopitelné, že není šťastný. Ano, ptal se mě, zda je to dobrý nápad, ale všechny ujišťuji, že nikdy nechtěl tým opustit,“ rázně pravil Santos.

Dnes se k případu vyjádřil i samotný hráč. „Nemá cenu reagovat na spekulace. Jen chci, aby všichni věděli, že toho bylo dost řečeno, napsáno, ale moje oddanost Portugalsku se ani na okamžik nezměnila. Vždy jsem bojoval za náš úspěch. Nikdy bych se neotočil zády ke spoluhráčům a ke své zemi. Víc není co říct. Děkuji, Portugalsko. Děkuji, Katare. Měl jsem krásný sen, který skončil…“

O budoucnosti v národním týmu nepadlo ani slovo. Stejně tak o dalším směřování úchvatné kariéry. Po explozivním odchodu z Manchesteru United krátce před mistrovstvím světa se stále mluví o nabídce ze Saúdské Arábie, konkrétně z klubu Al Nassr.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud