11. října 2012 • 15:00

Už nikdy "tak určitě"! Slovenští fotbalisté dostali manuál pro rozhovory

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Tak určitě" nebo "Šance jsou padesát na padesát". To jsou velmi často používané fráze mezi sportovci a především fotbalisty. Slovenští fotbaloví reprezentanti však dostali od vedení svazu manuál, který je nabádá k tomu, aby se těchto veřejností často parodovaných prohlášení vyvarovali. Zároveň dostali rady, jak odpovídat v rozhovorech, aby zlepšovali image reprezentace. Informuje o tom server pluska.sk.



Takzvaná komunikační strategie reprezentace radí hráčům jak odpovídat na otázky týkající se kvalifikační skupiny mistrovství světa a cílů, s nimiž do kvalifikace vstupují. Také jim nabízí hodnocení soupeřů ve skupině, které mohou využít při vlastním hodnocení pro média.

"Skupinu vnímáme jako hratelnou, ale zároveň velmi těžkou a zrádnou. V každém utkání chceme dosáhnout na výsledek, který nás udrží ve hře o postup až do konce kvalifikace," mají fotbalisté říkat v médiích.

Hráčům jsou rovněž nabízeny odpovědi na ožehavá témata, jako jsou výběry stadionů pro domácí zápasy či vysílání zápasů reprezentace na placených kanálech.

"Pro mě je čest reprezentovat kdekoli, ale snad se budeme moci fanouškům představit na stadionech, který jim poskytne komfort ke sledování zápasů, protože si to zaslouží," radí hráčům manuál, jak si poradit s otázkou na nevyhovující stadion pro reprezentaci.

Posledním bodem manuálu jsou možnosti zlepšení image. V ní jsou kromě různých charitativních aktivit reprezentantů či zapojení hráčů do online chatů a blogů také další rady. "Vyvarovat se v rozhovorech používání klišé typu 'je to 50 na 50', 'tak určitě' a podobně," stojí v manuálu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud