Jonáš Bartoš
3. března 2014 • 18:06

První trénink pod Vrbou: Na reprezentanty dohlížel navrátilec Brückner

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V pondělí odpoledne odstartovala na Strahově nová éra českého fotbalu. Zatímco Pavel Vrba vedl svůj první reprezentační trénink, jeho slavný předchůdce pozorně sledoval dění od střídačky. K týmu se totiž vrátil legendární trenér Karel Brückner! V roli poradce, kterou zastával naposledy v roce 2009 za vlády Ivana Haška.



V pondělí dopoledne se hráči národního týmu trousili do pražského NH hotelu, své základny během reprezentačních srazů. Petr Čech, Tomáš Rosický, Tomáš Hübschman, Matěj Vydra a další. Věci národního týmu sice nefasoval žádný benjamínek, přesto bylo mnoho věcí odlišných.

Hráči se totiž poprvé hlásili štábu vedeným Pavlem Vrbou. Úspěšným kapitánem plzeňské lodi, od kterého mnozí očekávají, že zvedne k úspěchům i skomírající reprezentační bárku.

"Sraz je velmi rychlý, jsou to pouhé dva tréninky a zápas, takže jde hlavně o to seznámit se s novým realizačním týmem a představami trenéra Vrby a tím, co po nás bude chtít. To bude asi to nejdůležitější, víc se udělat nedá," upozornil v rozhovoru s novináři gólman Chelsea Petr Čech.

Před středeční přípravou s Norskem (18:30, ONLINE iSport.cz) běhalo vše jak na drátkách. Po dopoledním přivítání následovaly krátké rozhovory, oběd, odpočinek a úvodní trénink.

Pavel Vrba má na úvodním srazu k dispozici pouhé dva tréninky, aby svůj nový soubor vyladil podle svých představ. "Trenér má dva dny, aby připravil tým na první zápas, což pro něj nebude úplně jednoduché. Jde hlavně o to, aby se nastavil v uvozovkách systém a aby vše fungovalo, až začne kvalifikace," připomněl Čech.

Podívejte se, jak vypadal první reprezentační sraz pod Pavlem Vrbou
Video se připravuje ...

Test s Nory se blíží. Reprezentace poprvé pod Pavlem Vrbou trénovala
Video se připravuje ...

Jak tedy první trénink vypadal? Krátce po půl čtvrté odpoledne hráči vyběhli na strahovský trávník. S nimi kompletní nové vedení. Pavel Vrba, Karel Krejčí, Zdeněk Svoboda a další členové realizačního týmu. Nechyběla v něm ani jedna obrovská veličina českého fotbalu.

K národnímu týmu se totiž vrátil Karel Brückner! Jak už avizoval Pavel Vrba, trenérská legenda souhlasila s rolí konzultanta, jež vykonávala naposledy pod vedením Ivana Haška (závěr kvalifikace na MS 2010).

Brückner rozdával úsměvy na všechny strany, vypadal ve velmi dobré kondici. S Dušanem Fitzelem, reprezentačním manažerem, pozoroval od střídačky dění na trávníku. Pozdravit ho přišel i sparťanský záložník Ladislav Krejčí, který kvůli zranění musí středeční přípravu vynechat.  Brückner se poté přesunul k tunelu vedoucím do šaten. Hráčům přímo pokyny nevydával, ale pečlivě zaznamenával, co se na hřišti odehrává.

Tam měl vše pevně v rukách Pavel Vrba a jeho asistenti. Prvních dvacet minut tréninku otevřených pro novináře uběhlo v rychlém tempu. Tým byl rozdělen na dvě party, každá dělala malinko odlišná cvičení. Populární „báčko“ zvládali hráči celkem slušně, i druhé cvičení bylo zaměřené na rychlé odehrávání balonu v malém prostoru.

Poté, co hráči vylezli ze sprchy, ještě neměli definitivní volno. Večer se totiž v pražském Žofíně uskutečnila tradiční anketa Fotbalista roku, kde se objevil celý reprezentační tým.

Jedni z nejzkušenějších hráčů národního týmu. Tomáš Hübschman, Tomáš Rosický a Michal Kadlec
Jedni z nejzkušenějších hráčů národního týmu. Tomáš Hübschman, Tomáš Rosický a Michal Kadlec

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud