25. května 2015 • 10:11

Vrba nominoval na Island: 14 hráčů z české ligy, nováčkem Kovařík

Autor: pod, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba odtajnil nominaci na kvalifikační zápas proti Islandu, který se hraje 12. června na půdě soupeře. V týmu nechybí hlavní opory v čele s kapitánem Tomášem Rosickým a brankářem Petrem Čechem. Nováčkem je záložník Viktorie Plzeň Jan Kovařík.



Pavel Vrba prozradil, že si původně nominaci představoval trochu jinak. „Chtěl jsem Hubníka, který se bohužel zranil,“ přiznal zkušený trenér zájem o plzeňského obránce.

Kouč reprezentace přiznal, že váhal nad zařazením záložníka Ladislava Krejčího . „Konzultoval jsem to s trenérem Sparty, shodli jsme se, že neměl ideální formu, ale v poslední době se zvedá a kvalita jde nahoru. Byl s námi celou kvalifikaci, máme určité věci zažité.“

Slova chvály pak měl Vrba pro nováčka Kovaříka. „Na jaře patří v lize v Plzni ke klíčovým hráčům, byl hodně důležitý v útočné fázi, z tohoto pohledu si nominaci zasloužil. Je to i z důvodu, že máme více variant, může hrát beka i záložníka,“ tvrdil kouč.

Přestože nominoval čtyři brankáře, na Island poletí jen tři z nich. „Jeden z dvojice Grigar - Hruška zůstane v Česku,“ potvrdil Vrba.

Největší rébus tak řešil v útoku. „Rozhodoval jsem se mezi Necidem a Škodou . Necid měl přednost, protože už s námi byl. Škoda je ale jedním z těch, kteří prostor dostanou a je otázka času, kdy v nominaci bude,“ prozradil Vrba. Celkově mají v nominaci převahu hráči z české ligy. Vrba jich do čtyřiadvacetičleného seznamu zařadil hned 14.

Vrba nominoval. Věří Rosickému, těší ho Sivok a Kadeřábek
Video se připravuje ...

Dovalil povolal všechny opory, Vydru nechce pustit Watford
Video se připravuje ...

Nominace Česka na zápas proti Islandu

Brankáři: Petr Čech , Tomáš Vaclík, Aleš Hruška, Tomáš Grigar
Obránci: Gebre Selassie, Pavel Kadeřábek , Michal Kadlec, Jan Kovařík, David Limberský, Václav Procházka, Tomáš Sivok, Marek Suchý
Záložníci: Vladimír Darida , Bořek Dočkal , Daniel Kolář, Jan Kopic, Ladislav Krejčí, Václav Pilař, Jaroslav Plašil, Tomáš Rosický , Lukáš Vácha
Útočníci: Václav Kadlec, David Lafata , Tomáš Necid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud