18. června 2015 • 13:28

Mám plné zuby rozhodčích. Pravidla jsou vždy proti mně, zlobil se Neymar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně naštvaný byl po prohraném zápase Copy América s Kolumbií (0:1) kapitán Brazílie Neymar. Podle hvězdného útočníka Barcelony, který byl po závěrečném hvizdu vyloučen, jsou fotbalová pravidla i slabí rozhodčí vždycky proti němu.



Třiadvacetiletý ofenzivní hráč dostal první žlutou kartu za hru rukou, po ukončení utkání kopl míč do zad Pabla Armera a při následné hromadné potyčce se ještě pokusil dát hlavičku Jeisonu Murillovi. Sudí mu za to při odchodu do šatny ukázal červenou kartu. Vyloučen byl také Kolumbijec Carlos Bacca, který přiběhl spoluhráče pomstít a do Neymara zezadu tvrdě strčil.

"Vždycky musí obrátit pravidla proti mně. Při pádu mi míč nešťastně trefil ruku a já dostal žlutou kartu," řekl Neymar novinářům. "Tohle se stává, když opakovaně stavíte slabé rozhodčí. Na konci došlo k nedorozumění, ale nebylo třeba nikoho vylučovat. Už mám plné zuby rozhodčích, kteří nepískají správně," doplnil brazilský kapitán.

VIDEO: Závěrečná šarvátka a dvě vyloučení

První žlutou kartu na turnaji dostal v utkání s Peru za to, že před rozehráním přímého kopu sudímu smazal stopu spreje označující přesné místo přestupku. "Dělají to i ostatní, ale potrestán jsem opět jenom já," prohlásil Neymar.

Uznal ale také, že proti Kolumbii Brazílie předvedla špatný výkon, a neúspěch vzal na sebe. "Nehráli jsme dobře jako tým a dobrý výkon jsem nepodal ani já. Přijímám plnou odpovědnost," uznal odchovanec Santosu, jenž v minulé sezoně pomohl Barceloně k triumfům v Lize mistrů, španělské lize i domácím poháru. Na šampionátu v Chile teď kvůli disciplinárnímu trestu přijde o nedělní závěrečný duel ve skupině s Venezuelou a zřejmě i o případné čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud