11. července 2016 • 12:35

První kolo jednání o trenérovi. Pelta a Dufek se zatím nedohodli

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnešní první kolo jednání o uvolení trenéra Karla Jarolíma k reprezentaci řešení nepřineslo. Obě strany, tedy předseda asociace Miroslav Pelta na jedné a Josef Dufek, prezident FK Mladá Boleslav, na druhé, budou v hledání kompromisu pokračovat koncem týdne. "Na první schůzce si oba představitelé vyjasnili stávající situaci a domluvili se na dalším postupu jednání, ze kterých vzejde konkrétní dohoda v pátek 15. července. Do té doby se obě strany k jednání nebudou dále vyjadřovat," uvádí se v komuniké, které zaslal médiím Ondřej Lípa, ředitel oddělení komunikace FAČR.



Dufek by rád, kdyby Jarolím vedl klub ještě celý podzim, údajně je ale ochoten slevit k termínu 30. srpna, tedy po play off Evropské ligy.

To je ovšem moc na Peltu , protože národní tým odehraje své první kvalifikační utkání už 4. září – Jarolím by tedy dělal souběžně dvě těžko slučitelné funkce, naplno by měl na reprezentaci necelý týden.

Pelta může Jarolíma z Boleslavi vykoupit na základě klauzule, kterou má trenér ve smlouvě. Ta má být šestimilionová, ale úplně jisté to není, protože nový Jarolímův kontrakt ještě není na svazu registrován – to se stane nejpozději tři dny před startem ligové soutěže. Liga začíná 29. července.

Jenže tenhle postup na sílu si Jarolím nepřeje. Proto se bude koncem týdne jednat znovu a 15. července by měl být na světě konkrétní dohoda obou stran.

 Stanovisko FAČR
V sídle Fotbalové asociace ČR (FAČR) dnes proběhlo jednání mezi předsedou FAČR Miroslavem Peltou a prezidentem klubu FK Mladá Boleslav Josefem Dufkem o možném uvolnění trenéra Karla Jarolíma pro fotbalovou reprezentaci. Na první schůzce si oba představitelé vyjasnili stávající situaci a domluvili se na dalším postupu jednání, ze kterých vzejde konkrétní dohoda v pátek 15. července. Do té doby se obě strany k jednání nebudou dále vyjadřovat.

Karel Jarolím jako nový trenér reprezentace? Nejlepší volba, domnívá se Ivan Hašek
Karel Jarolím jako nový trenér reprezentace? Nejlepší volba, domnívá se Ivan Hašek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud