21. září 2016 • 11:42

Island nebude v počítačové hře FIFA 17. Nabízíte málo, tvrdí funkcionář

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi týmy, které letos udělaly největší díru do světa. Přesto budete fotbalovou reprezentaci Islandu hledat v chystané edici počítačové hry FIFA 17 marně. Přestože společnost EA Sports, která populární hru produkuje, o senzačního čtvrtfinalistu EURO ve Francii stála, jednání však zkrachovala. „Když kupují práva, chtějí je skoro zadarmo,“ postěžoval si šéf islandského fotbalu Geir Thorsteinsson pro BBC.



Kdo by nechtěl být v kůži Islandu a prožít s nimi znovu báječnou jízdu na evropském šampionátu. Alespoň na herní konzoli, nebo počítači. Jenže nic z toho nebude. Island zatím v předchozích vydání her série FIFA vždy chyběl, nyní se to mělo změnit.

Za odkoupení oficiální licence pro islandskou reprezentaci nabízelo EA Sports 15 tisíc dolarů (362 tisíc korun). Ale to připadá funkcionářům z ostrovní země málo. „Nemám pocit, že by jednání byly fér včetně nabídnuté částky,“ uvedl Thorsteinsson. „Jsem si jistý, že spoustu fanoušků by chtělo hrát s našim týmem poté, co jsme na šampionátu předvedli. Je to smutné i pro naše hráče – ale kritika jde za EA Sports," tvrdí funkcionář.

Ve FIFA 17 tak její hráči najdou 47 národních týmů, nechybí mistři Evropy z Portugalska, dostalo se i na Českou republiku, ze zahrnutých reprezentací je podle žebříčku FIFA postavená nejníž Indie (148. místo).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud