Tomáš Podvín
23. března 2017 • 04:40

Velkolepé sbohem! Podolski se loučil v slzách, luxusní bombou srazil Anglii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legend si vážit umí. Německá fotbalová reprezentace se ve středu rozloučila s dlouholetým členem národního týmu Lukasem Podolskim. Mistru světa z roku 2014 připravili fanoušci krásné choreo a sám Podolski při své řeči jen těžko zadržoval slzy. „Jste skvělí a vždy jste byli,“ děkoval německým příznivcům. A pak to přišlo. V prestižním duelu s Anglií to byl právě on, kdo rozhodl. Navíc parádní bombou!



Už 6. června 2004 vyběhl poprvé na hřiště v dresu Německa. Bylo mu 19 let. Ve středu 22. března 2017 svou bohatou reprezentační kariéru uzavřel. Jako jedenatřicetiletý mazák s kapitánskou páskou na levé ruce.

Přípravný duel proti Anglii byl pro Podolskiho zápas za Německo s číslovkou 130. Fotbalistu, který hrál mimo jiné za Bayern Mnichov, Arsenal či Inter Milán, ocenili potleskem také hostující příznivci. Hlasitý aplaus mu věnovali logicky ale hlavně domácí fanoušci. Ti mu rovněž připravili působivé choreo s nápisem „POLDI“.

Útočník Německa Lukas Podolski se rozloučil s národním týmem gólem proti Anglii
Útočník Německa Lukas Podolski se rozloučil s národním týmem gólem proti Anglii

Ano, Poldi byl v Německu vždy hodně populární. I ve chvíli, kdy se říkalo, že je v reprezentaci už spíš za odměnu. Jenže on nikdy neváhal přijet, nevadilo mu ani plnit roli náhradníka. A kdykoliv dostal šanci, dal do toho všechno.

Proto to pro něj nebylo snadné loučení s milovaným dresem, do očí se mu draly slzy. „Děkuji vám za všechno, vždy jsme byli velmi důležitou součástí německé reprezentace a všeho, čeho jsme dosáhli,“ otočil se k fanouškům.

„Bylo neuvěřitelné být součástí tohoto týmu. Prožil jsem zde 13 úžasných let. Díky Dortmunde, díky Kolíne, díky Německo!“ rozvášnil se pak Podolski. Nemusíme dodávat, že po jeho proslovu vypukl na stadionu v Dortmundu pořádný rachot.

Nádherná trefa na rozlučku

Pak už se šlo na věc. A Německu se proti Anglii v prvním poločase příliš nedařilo, dokonce ani jednou nevystřelilo na branku. Jen se štěstím neprohrávalo. A ani ve druhém dějství to dlouho nebylo lepší.

Jenže tohle byl prostě Podolskiho večer se vším všudy. V 69. minutě si německý útočník převzal míč a za vápnem vyslal působivou bombu. Míč zapadl do šibenice. Stadion vybouchl, sám Podolski tomu ani nechtěl věřit.

VIDEO | Lukas Podolski se rozloučil nádherným gólem proti Anglii

V 84. minutě stadion šílel znovu. Lukas Podolski totiž střídal. Na poslední chvíle v německém dresu asi nikdy nezapomene. „Bylo to jako ve filmu,“ slavil nadšený fotbalista. A nemuselo ho ani tak mrzet, že svůj gólový účet za reprezentaci na 50 nezaokrouhlil.

130 zápasů, 115 spoluhráčů, 49 gólů. Ten poslední rozlučkový a rozhodující proti Anglii. To je Lukas Podolski a Německo.

Němečtí fanoušci připravili Lukasi Podolskimu velkolepou rozlučkuFoto Twitter.com

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud