21. června 2017 • 12:55

Němci čelí kritice, nevzali hvězdy na Pohár FIFA. Uvidíte je za rok, řekl kouč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco ostatní vzali to nejlepší, co bylo k dispozici, Německo svou nominací na Pohár FIFA překvapilo. Trenér Joachim Löw totiž vynechal největší hvězdy v čele s Tonim Kroosem, Mesutem Özilem či Thomasem Müllerem. To se sice příliš nezdálo organizátorům, ale úspěšný trenér si za svým rozhodnutím stojí. I přesto, že tím vlastně oslabil německou jedenadvacítku, která hraje na EURO v Polsku.



Jerome Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos, Mesut Özil či Thomas Müller. Ty všechny si dovolil trenér Německa Joachim Löw vynechat z nominace na Pohár FIFA, který se momentálně odehrává v Rusku. Důvod je jednoznačný. Odpočinek.

„Hráči, kteří toho v sezoně odehráli hodně, se dostanou do bodu, kde mají svůj limit,“ vysvětlil Löw. Hvězdy velkoklubů toho skutečně za rok odehrají hodně, například Kroos si připsal v sezoně 58 zápasů. A před sebou má další náročný ročník.

Přesto se Löw dočkal za své rozhodnutí kritiky. „Srdce fotbalového fanouška krvácí, když mistři světa hrají na Poháru FIFA bez největších hvězd. Tito hráči jsou důvodem, proč jdou lidi na stadion,“ štvalo organizátora turnaje Alexeja Sorokina.

„Chápu, že Rusové měli jiná očekávání. Ale všechny hvězdy uvidí za rok,“ připomněl Löw blížící se mistrovství světa. „Na Poháru FIFA nejde v první řadě o výsledky. Jde o to, aby se tady hráči posunuli dál ve své kariéře,“ vysvětlil zkušený kouč.

„Nezáleží na tom, jak na Poháru FIFA skončíme. Dává smysl jít do turnaje s touto sestavou. Pomůže nám to příští rok, nebo možná za tři roky. Jednoho dne se Pohár FIFA stane důležitým turnajem pro ty, kteří tady jsou,“ zakončil Löw.

Nečekanou nominací každopádně německý kouč oslabil reprezentaci do 21 let, která by jinak pár hráčů z jeho týmu určitě využila. Na druhou stranu, Němci mají opravdu na výběr. A poznali to hned na úvod mládežnického EURO i Češi, kteří s Němci padli 0:2.

Německé áčko každopádně první zápas na Poháru FIFA i bez největších hvězd zvládlo, Austrálii porazilo 3:2. A to ještě spoustu šancí Němci neproměnili.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 6. • 17:00
Austrálie
Austrálie
2:3
ONLINE
19. června
17:00
Německo
Německo
Góly

Domácí: 41. Rogic, 56. Juric

Hosté: 5. Stindl, 44. Draxler, 48. Goretzka

Sestavy

Domácí: Ryan (71. Troisi) – Mooy, B. Wright, Sainsbury, Degenek, Milligan – Leckie, Rogic, Luongo (46. R. Kruse), Behich – Juric (87. Cahill).

Hosté: Leno – Kimmich, Rüdiger, Mustafi, Hector – Stindl (78. Can), Rudy – Brandt (63. Süle), Goretzka, Draxler – Wagner (58. Werner).

Náhradníci

Domácí: Vukovic, Langerak, McGowan, McGowan, Smith, Hrustic, Irvine, Jedinak, Kruse, Troisi, Cahill, MacLaren

Hosté: Demirbay, Süle, Plattenhardt, Werner, Ginter, Trapp, Henrichs, Younes, Can, ter Stegen

Karty

Domácí: Sainsbury

Hosté: Goretzka

Rozhodčí

Geiger – Fletcher, Morgante (vš. USA)

Stadion

Olimpijskij stadion Fišt, Soči

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud