28. září 2017 • 10:43

Analýza v pátečním Sport Magazínu: Pravda o fotbalové reprezentaci pod Jarolímem

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč národní tým nezvládl kvalifikaci fotbalového MS a jak velký podíl viny kráčí za trenérem Karlem Jarolímem? Páteční Sport Magazín se zamýšlí nad podivně nastavenou komunikací uvnitř reprezentace, připomíná nečitelnou strategii, nominační omyly a řeší, proč hráči bojují bez vášně. Jak je možné, že Česko spadlo na žebříčku FIFA pod Haiti a hra mužstva fanouškům nepřináší potěšení, ale stres?



„Naše hledání pomalu končí,“ zvolal Karel Jarolím po završení kvalifikačního fiaska. Když po roce u reprezentačního celku, jedné zazděné kvalifikaci a celkem dvaačtyřiceti protočených hráčích začíná mít trenér konečně jasno, je to trpké zjištění.

Důsledkem je i rekordní pád na 58. místo žebříčku FIFA. Navrch hrozí, že v případě porážky v Ázerbájdžánu klesne národní tým až na páté místo skupiny a pod sebou nechá jenom slaboučké San Marino. Zároveň by přišel o výhodnější nasazení do příští kvalifikace.

Nejde ale pouze o výsledky a předváděnou hru. Zarážející je i nefunkční komunikace mezi trenérem a fotbalisty v zahraničních klubech. Pak už sotva někoho udiví, že v bitvě o poslední naději v Severním Irsku se nabuzení mužstva odrazilo v jediné střele na bránu a definitivně se utopilo v nadšeném drajvu soupeře.

Co všechno za úpadkem vězí? Kteří hráči dostali nejvíc a nejmíň Jarolímovy důvěry? A jaké vyhlídky má reprezentace na postup na EURO 2020?

Odpovědi najdete v tradiční páteční příloze deníku Sport

Z obsahu pátečního Sport Magazínu

Téma: analýza úpadku fotbalové reprezentace
Rozhovor
: Michal Hamršmíd
Uniklo z facebooku
: Andrea Stramaccioni
Můj první gól
: Jaromír Bosák
Vysoká hra Zdeňka Haníka
: proč má reprezentační trenér dostat dvě šance

Pravda o fotbalové reprezentaci. Analýza v pátečním Sport Magazínu ´Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud